Saturday, June 16, 2012

:: Gula-GuLa uDaNg ::




 Korang tau tak gula2 udang nih….
Masa kecik2 dl selalu beli..10 sen 3 biji kot…
Ade kacang2 hancur  kat lam dia…
Tp yg aku ingat plastic kat dalam tuh boleh mkn…
Best!
Dulu masa kecik2 berebut2 nak mkn plastik tu…
Hahhaha…leh kenyang kot…

Yg sebenarnya aku nk cter…td aku jupe gula2 udang ni….
Packaging dah lain….
Plastic yg leh mkn tu pon dah tak de…
Aku beli 20 sen sebiji…saje nk tau rasa masih sama ke tak…
Ala2 nk feeling zaman kanak2 aku dulu…
Hahhaha…rasa kacang tumbuk tu still ade la…
Tp agak keras…dan sgt manis!
Kalo yg dulu2 tu masuk mulut jer terus cair..
Pastu kacang tu byk..tak de la manis sgt!
Hahhaha…zaman dah berubah…
Gula2 pon berubah ikut peredaran zaman…..
Hihihiihii…..

Ni dia rupe packaging baru gula2 udang…

 kecik2 dulu korang suka mkn ape???





Friday, June 15, 2012

Euro 2012 :: Aku daH ketinggaLan KOT??!!!




BOLA..BOLA…BOLA

Suatu ketika dulu..
Pada sape2 yg mengenali aku mungkin akn tau yg aku adalah salah seorg peminat bola…
tp rasanya aku tak la fanatic!
Aku hanya akn jd fanatic kalo ade worlcup ker…Euro ker…
Kalo cam EPL, yg wajib aku tgk  bila final jer…
Game2 lain lam EPL tu aku hanya akn layan team yg aku suka …
Kononnya aku ni peminat ARSENAL…
Jgn ty aku knape…sbb aku pon tak tahu…hahhahahah!!!
Kalo team power2 cam Liverpool tu aku tgk ar!
Tak tentu ar aku ni…mana2 yg best aku layan…
ABMU..[asal Bukan Mancherster United] waa…mesti berapi penyokong MU ni!
Hahahaha….

Zaman study aku…sanggup aku ponteng kelas kerana worldcup!

Bila aku dah keje…aku dtg opis lewat sbb layan Euro 2008!

Masa aku pegnen kan arissa..sanggup kul 2..3 pg g lepak kedai mamak..layan worldcup 2010 ngn asben aku… masa tu umah aku x de astro sport lg…

Dan skrg bila astro dah ade kat umah aku…
Dan skrg jugak aku jadik mak-mak….
Dan jugak selepas beberapa macth euro berlangsung….
AKU BELUM TGK 1 GAME PON LAGI!!!!

Caner nk tgk bola…
arissa tdo mengempeng ngan aku…
Asal aku bgn jer dia caik aku…cam ade bau…
Silap haribulan dia akan join aku tgk bola…
Tu yg aku tak nak..
Aku nak arissa cukup tido…esok gi nursery tak de la dia meragam…
Aku memang tak kaco tido arissa…

ALASAN  tak leh blah kan???

Padahal mmg aku yg gler nak membuta!!!
Hahhaha…
Tp aku akan ikuti perkembangan EURO dr masa ke semasa…
Yg sedey skrg ni nasib team feberet aku..BELANDA…
Pls..lakukan sesuatu yg magic! Miracle! Mampu kah???

Pas ni kalo belanda out..aku akn beralih plak pd 2nd team feberet aku…
ITALY…


Korang ade masa layan bola tak??? Hehehhe…


:: selongkar bag sendiri!!!


Edisi jumaat!
Menyelongkar my handbag!

Hehehhe…terasa berat dah nk rabak bahu ni…
Menggalas bag ala2 poket doraemon!
Sume mende ade kat dalam ni…
Aku mmg malas tukar2 h/bag…
So, 1 bag ni lar aku duk usung kemana jer aku pegi…
Bila dah agak2 bosan baru aku tukar…4-5 bln sekali kot…ntah lg lama…ngeh…


my h/bag..tak de jenama ek..bawak kemana saje..
shopping, office..santai...etc..
tu lar segale mak nenek ade lam ni..wakakaka

Hikhikhik…lam beg aku ni mcm2 ade…
Nak tgk…jom tgk segala isi perut beg ni!!!

my external h/disk..pendrive...
yg ni mmg sentiasa ade lam beg..
byk ek??...hehehehe..
tu semua adalah backup fail keje aku...

 
henfon...yg ni mmg xleh tertinggal...
sgt penting!
 
 
 kunci kereta & kunci office...

 
 purse & beg duit syiling...
hari2 nk bayar parking pakai duit syiling!
aku paw tabung arissa...hehhehe

note book & pen...
sgt perlu...

kabel kamera + kamera 
 kdg2 jer ade lam handbag!

losyen...letak kat tgn after mkn..xde la bau2...
fyi, aku x suka mkn pakai sudu...
IN2IT tu pelembab bibir...
bibir kering bila duk lam bilik ekon...
huh!! kampung betul aku ni kan!!!

 yg ni best!
kate dah jadik mak-mak kan???
harus lar...bib + lampin arissa..
senang kalo nk kuar mkn terus pakaikan jer...
lampin tu tuk lap2...
tp yg tu dah comot2 sket...
rasanya dah guna kot! lupe nk kuarkan! hahhahaa
pengotor la ko ni jaja!!! ampun!!

  ni pon ade...getah rambut arissa...
aku suka ikat rambut arissa...
kalo tak, nati rambut dia kembang2...hehehhe
so, standby jer lam beg senang!

 libreses pantyliner...
normal tuk pompuan..
standby incase!

 buku bank arissa..
tisu...
ha!!!....kertas tu saman parking dr MBSA...
huhuhuh..tak bayo lg...

 segala ubatan...
minyak cap kapak + panadol tuk pening kepala
minyak penawar hitam..tak sure nape leh ade lam beg!
yg lam kotak tu ubat sakit gigi...baru beli..belum guna lg...sbb gigi dah tak sakit!

hahahahha...amacam???
byk tak barang lam beg aku???
hikhikhik. dasar.









Thursday, June 14, 2012

@ BuKit RamLee


Ha! Gigih kami mendaki ke Bukit Ramlee dengan Volkswagen kesayangan kami…
Tempat ni mungkin ade keistimewaan nya tersendiri…
Agak femes bagi aktiviti sreambler bike..
Jln yg agak mencabar bg kami yg berkereta mini yg cute & comel…wakaka

Kitorg g ke bukit ramlee ni last month la kot…
Dgr cter sana sini org duk cter pasal tmpat ni…
Ekceli..tmpt ni terletak puncak bukit area meru, klang…
Boleh Nampak matahari terbenam kat port klang! Jauh seh!
Permandangan yg cantik mungkin…
Yer la..bila kita di puncak semua pon boleh Nampak….

Maka…KAMI seisi keluarga tak nak la ketinggalan…
Jelajah buKit RamLee yg dikatakan femes itu…
Hehhheeee….

Perjalanan yg memang menakutkan..aku mmg takut sbb ade arissa…
arissa kan kecik lg…
Kalo kami berdua redah jer la…
Ditambah plak dengan kete kami yg pastinya bkn 4wd..
Hanya kete mini cooper…yg mmg x sesuai utk mendaki…
Tp kerana keta ni pernah Berjaya ke Gunung Brinchang satu ketika dulu…
CONFIDENT!...
Jln yg agak berliku…tanah merah…bebatu..kiri kanan cerun..curam!
Ko berani?…siyes aku takut!

Alhamdullillah…kami Berjaya ke puncak…
Hanya terdapat 1 kedai mkn…ade resort yg dalam pembinaan…
Yg pastinya suasana kat atas tu tenang…
leh Nampak seluruh bandar klang…[cam best jer klang tu kan???]..hahha
DAN…. Kami tak Nampak matahari terbenam pon!
Sbb…JEREBU…bkn berkabus tau!
Hahahha gelak golek2…

Sekurangnya ade la pengalaman aku ke Bukit RamLee yg di war2 kan…
Mungkin  tak sesuai tuk aku yg ade anak kecil…
Lebih kepada memenuhi minat my asben..
yg suka aktiviti lasak..dan mencabar…
Hehehe…


Jom layan beberapa gambo kitorg kat sana!

 jalan yg super berliku! cam naik kuda!

  sempat la snap 2-3 gambar wat kenangan!


  kat atas ni ade kebun nenas...leh mkn nenas manis...arissa suka..
air cincau nenas! semuanya nenas! hehhehe


  si kenit yg suke explore! excited ngan tanah & batu..hahhaha


  aksi2 arissa bila di suruh ber possing! 

  kat belakang kitorg tu la nk tgk matahari terbenam...
hehhehe...