Wednesday, January 11, 2017

3rd PREGNANCY :: BERSALIN DI HOSPITAL MANA???

Assalamualaikum....

Kalau prenant yg sblm2 ni...mmg awal2 aku plan dan gugel nak bersalin kat mana....

TAPI berbeza ngan kali ni....compius2 lak aku...

Bersalin anak pertama di HSNZ, KT...(gov)....
Anak kedua di HOPITAL UMRA, SA...(private)

Utk anak ketiga ni...aku prefer hospital gov jugak.....
Pada awalnya....plan di HOSPITAL SG. BULOH...
TAPI disebabkan HOSPITAL SHAH ALAM paling hampir ngan rumah....
Aku tukar plan.....
Sebenarnya hospital shah alam ni baru setahun lbh di buka....
Aku risau kot byk kelengkapan xde...
Tapi lepas baca review..byk pandangan positive...
Last minit aku tukau plan ke hospital SA...

Pada aku la....bersalin kat mana2 pon sama jer...
Ada org takut nak bersalin kat spital gov.
Byk review Sbb layanan nya...x 1st class..
Tp aku rasa semua tu bergantung pada individu..
Xleh la nak judge org tu cam tu cam ni...
Kita pon masa tu tgh sakit....biasa la...nak org layan kita kan??
Bila x layan tu la kita judge macam2..haih...

Cam aku pernah bersalin kat HSNZ, KT...tahun 2010
Spital lama..
Pada aku nurse2 kat situ buat jer keje dorang...
Semampu dorang la...xleh la ko nak harap nurse tu duk bertepek ngan ko sepanjang masa...
So...aku ignore la skali2 mmg ditggalkan sorang2..
Masa kat LR...
Masa tgh sakit tahap dewa tu...
Dah dorang pon ada patient lain lg kan...
Takkan la nak hadap kita jer kan???

Beza plak aku bersalin kat umra...
Sepanjang masa ada nurse duk sbelah ko...
Paling tak pon akn ada bdk practical ke...
Ko boleh ngadu..manja2....luah perasaan bagai...
Tapi SAKIT NYA TETAP SAMA!!!!
Dorang pon xleh buat pape..selain jap2 cek bukaan dah brp cm....sigh...

CUMANYA....di hospital swasta ni...
keadaan nya lbh privacy..
Ko takyah share2 bilik ngan org lain....
Tp cam aku hari tu...tetap gak share...
Sbb aku ambil yg pakej murah je...
4 bedded room...tp 3 lg katil tu kosong ..
Privacy gak la....
Tp utk gov hospital pon aku leh kalau nak single room....
Suami keje gomen kan....terpulang sebenarnya....
Aku pon x kesah akn hal tu...
X perlu tuk privacy sgt...bkn sebulan pon ko nak stay situ kannnn???? Haha

BERUNTUNG NYA aku.....dua kali pengalaman lepas...
Saat aku di LR...masa duk tgh2 contraction teruk tu...
Suami ada disisi...suami boleh masuk teman...

TAPI BUKAN REZEKI...
bila saat aku nak keluarkan baby suami tak berpeluang tgk...
Masa anak 1st...baby keluar masa husband gi solat asar...
Yg 2nd tu emegency ceaser...mmg tak de la nk tgk....

So, kesimpulan utk aku....pengalaman bersalin sblm ni....
Kat spital mana2 pon sama jer...
Aku lbh tekankan hospital yg paling dkt ngan rumah aku...
Senang utk suami berulang alik.... :)

InshaAllah...jika diizinkan olehNya...bersalin kali ni...
Aku memilih HOSPITAL SHAH ALAM.....
Semoga Allah permudahkan segala urusan ku....amiin...

posted from Bloggeroid

Monday, January 9, 2017

3rd PREGNANCY :: BABY GIRL OR BOY...

Assalamualaikum wbt...

Dah 36w 2d usia kandungan....
Baru nak up cerita pregnancy..haih...

Okeh...standard bila dah hujung2 ni ramai org akan tanya..
"Baby girl ke boy"...
Walau baby tu masih kat lam perut lagi pon..
Skang ni dah byk 3d/4d scan...
Kebanyakkan parents akan lbh teruja nak jau gender baby lbh awal....
Senang utk preparation barang...

Cam kes aku ni la....
Sbb dah ada 2 gegel..
so..aku ngan husband konon nak surprise la baby yang no 3 ni...
No more scan2 okeh...
Kat KK ada la scan...tp ko tau la kalau scan KK ni...
Aku angguk2 Tanda paham jer bila doc explain...
Hitam legam..x paham ape pon..


TAPI...TAPI...
di usia kandungan 32w...
Aku mula rimas..lemas semua..
bila aku nak sorting baju kat lemari adik baby..
Baju kakak2 baaaanyak sgt...tp mmg ropol2 la...
Aku x kesah sgt kalau baju tu setakat kaler pink...
Tp kalau dah ber riben bagai...
If adik baby gegel ok la....
Tp kalau boboy. .haru mak!!!!
So....aku pilih baju2 yg unisex...
Cam sayang plak baju2 gegel tu...
Nak kemas semua2 byk sgt...penuh lemari...
Mak dlm dilema...huhu...

Sudahnya ajak husband gi scan...
Hahhaha...misi nak surprise tak berjaya...

Jujurnya bila org tanya...
"Nak baby girl ke boy???

Hoi..ko nak aku bg jawapan retis boleh jer....
"Tak kesah janji sehat"

cettt...jgn nak pura2....dah sah2 ada 2 bunga...
Conpem la kau nak kumbang!!!
Tapi tu kalau boleh request2 la...
Kalau dah Allah tetapkan anak aku pompuan jugaak kali ni.
Tak de la aku meraung2 frust!!!!
Terima je la..semua nya anugerah dari Allah

Okeh....lepas scan tuari...keputusan awal dari 4D scan...adalah baby>>>






GIRL......hahhaha....





Alhamdullillah...makin ramai assistant masak2 ummi...


Tapi kan??? Doc pon cam compius2 tau...
sbb baby cam tutup2 jer bhgian situ.....
dah 32W... ruang kan dah terhad....
Tak leh kangkang besau2....


MANA NAK TAU KUASA ALLAH KANNN???? Hihi



Tepek sket pic 2 ketul bdk ni...
kakak yg bakal dapat adik lagi....dan kakak to be....

posted from Bloggeroid

Thursday, January 5, 2017

SCHOOL HOLIDAY - cuti kami terisi....

Assalamualaikum...

Alhamdullillah...walaupun dah terlambat...
aku tetap gak nak up entry kesah school holiday kami tempohari..
Sbb cuti panjang kan?..byk sgt aktiviti ygdpt kami luangkan skali...

Secara ringkas...biar la gmbr berbicara...
Rasa cam tak pandai sgt karang cerita panjang2...

2weeks pertama..aku hanya fokus persiapan sekolah kakak...
Dan jugak keoerluan utk bersalinkan adik baby...
Dan 2 weeks terakhir..aku mulakan misi...keluar dari shah alam....hehehe



playground



Homemade playdough at home



karnival pendidikan selangor



hiking -Bukit ramlee-




MAHA 2016



pantai remis,klang



BBW



on the way blk kg...sg petani...singgah ipoh jap...u.ah adik aku...bg sepupu sepapat ni berjumpa....



family outing -ganu-



bwk anak2 mandi manda..yg ni nanti akan ada review khas...hahha



Pantai Cahaya Purnama PD


TAMAT

posted from Bloggeroid

Sunday, January 1, 2017

Tahun baru 2017..AZAM BARU..

Assalamualaikum
SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2017
Semoga tahun ini lebih membawa seribu kemanisan dalam hidup..
Diberi keredhoan dalam apa jua yang dilakukan..
Dan diberi kesihatan yang sempurna..aaminn..

azam tahun baru ape ek???
Sebenarnya...azam tu tak kira tahun pon...
Tgh2 tahun pon aku boleh ber azam sebenarnya...kohkoh..
Cumanya aku harap...tahun ni hidup aku ni kebih teratur..sistematik gitew....
Tahun 2016...berlalu sgt pantas...x sempat nak buat perancangan rapi....
Aku hanya mengikut arus...
Byk sgt perkara besar yg aku lalui...
Paling terasa kesah pregnancy..langsung tak pernah di kongsi....kisah bisness online...kisah keluarga..argghh...sgt banyak....

Apapun...harap tahun 2017 aku lbh dapat tune hidup yg lbh teratur...

Di awal tahun ini...2 perkara besar aku akan lalui...
KAKAK ARISSA AKAN MELALUI ALAM PERSEKOLAHAN..DAN...MENUNGGU KELAHIRAN ADIK BABY....:-) :-)



kakak yg dah melalui hari orientasi sabtu lepas.
Alhamdullillah...kakak di tempatkan di kelas pertama dari 6 kelas keseluruhannya...
kakak berjaya mendapat tempat pertama keseluruhan darjah satu masa ujian diagnostik 1 oktober lepas...
apa pun masih terlalu awal...
doa ummi kakak dapat kekalkan kecemerlangan utk tahun2 seterusnya.. aaminn..



adik aysara
Masih membahasakan diri "adik"..
Lagi bebebrapa minggu nak jd kakak...
Sgt petah berbicara....
Rambut yg masih malu2 nak tumbuh...hihi


Apapapun...mereka ni la yg 2 permata hati aku..
Amanah Allah untuk aku dan suami...
Dan kerana mereka aku rasakan hari2 aku begitu pantas berlalu..
meninggalkan 2016 dengan 10001 kenangan....
Sayang kamu ketat2

posted from Bloggeroid

Monday, December 5, 2016

~JUARA~

ASSALAMUALAIKUM

Last cerita kakak di tadika ABS Suria Perdana

Sekali lagi tadika kakak join hari tadika Selangor dan terpilih utk menyertai pertadingan coral speaking....
Bukan senang nak sertai pertandingan tu...ramai oooiii..seluruh negeri selangor kot....setelah ditapis2 ada rezeki utk skali lagi kakak ke pentas besar seperti itu...

Byk acara diaakan pd hari tersebut...
Termasuk la pertadingan mewarna..aku pon saja suka2 daftarkan kakak utk sertai pertadingan mewarna ni...
Bagi dia seronok ngan kwn2....

Walaupon kakak arissa x menang...tapi aku sgt teruja...apabila 3 tmpt teratas tu di menangi oleh kwn2 tadika kakak...waa...hebat sungguh mereka...




alhamdullillah..tahniah anak2



pertandingan coral speaking!!
Mmg berbakat anak2 ni..






JUARA coral speaking peringkat Negeri Selangor


tahniah pada semua cikgu dan anak2 yg terlibat...
Lepas ni dah masuk fasa baru persekolahan...
Semoga kakak dan kawan2 terus berjaya...amin..amin...

posted from Bloggeroid

Wednesday, November 30, 2016

Sambutan hari tadika peringkat Saujana Utama..ZON 8

assalamualaikum...

Sebab dah kentalkan hati...nak jugaaak aku hapdet kesah kenangan kakak arissa di sini...

Ntah kenapa...hujung2 dah nak cuti sekolah hari tu tetibe mak ni berhati tisu...
tacing sungguh...
memang cegini ke bila 1st time anak nak melangkah ke darjah 1???
Or...aku yg hover sangat!!!
Terasa sayang nak tinggal kan alam tadika kakak...
Tadika yg penuh keceriaan...
Mungkin jiwa aku terlalu dekat...
Dgn cikgu2...parents anak2 tadika..
Jarang sgt aku tak join aktiviti sekolah kakak..
Zaman keje dulu pon aku sanggup ambik cuti semata2...
walaupun pada masa tu kakak baru 4 tahun di tadika...

Okeh la...dah sessi luah perasaan...
Aku just nak abadikan kenangan ni kat sini...
Tadika kakak terpilih utk join pertandingan bakat kanak2..
Tema nya kebudayaan dan citrawarna...so..persembahan tarian pucuk pisang menjadi pilihan cikgu2..
Kakak pon antara peserta yg join pertandingan tu....



muka kakak masuk paper..hihi



bergambar kenangan



sebelum pertandingan



pandai sungguh anak2 ni bergaya





bersama kawan2


walaupun tarian pucuk pisang tu tak menang...tapi hati mak ni puas sangat....
Berulang kaki menonton bakat anak2...
Mmg tidak terjangka...kalau dilatih...begini jadinya..
Proud of u kakak arissa...
Next entry nanti ummi akan abadikan kenangan yang paling best di akhir persekolahan kakak...alhamdullillah...

posted from Bloggeroid

Monday, November 28, 2016

Hari2 terakhir kakak di Tabs Suria Perdana

Assalamualaikum

Terasa tidak completed jika cerita pengakhiran sessi persekolahan kakak arissa di alam tadika tidak diabadikan di blog picisan ummi ni...

walau busy yg teramat...kekangan masa yg sgt kritikal...ummi gagahkan utk menaip entry seringkas mungkin...hanya utk kenangan di masa depan...

November 2016...padat aktiviti kakak...menghabiskan sisa persekolahan di alam tadika...rasanya jarang sgt utk ummi updated kesah aktiviti sekolah kakak kat sini...errr...

Tabs suria perdana...penuh dgn erti..bermula dari taska..(setahun)..sehingga terus di tadika...byk sungguh memori...

sehingga lah...26 oktober 2016...officially kakak kakak graduated...



Alhamdullillah...amin...


uniknya...hari graduasi..digabungkan dgn beberapa rangkaian tadika abs di negeri selangor...dan pada hari ini juga..diadakan pelbagai persembahan...(apreseasi bakat)..kakak terlibat dlm beberapa persembahan....hihi



persembahan tarian pucuk pisang



bersama kawan2



tengok..mata.ummi merah..tacing sungguh ummi..dikala anak ummi dtg bw bunga kecil.."wahai ibu ku...wahai ayahku...ampunkan dosa-dosaku..." lupa plak ummi lagu ape...tp ini la lagu nya ketika itu...(sob...sob)


habis kesah graduasi...esok kita tepek lagi entry tadika kakak join aktiviti hujung2 tahun ni...

posted from Bloggeroid

Tuesday, November 15, 2016

Sharing is caring!

assalamualaikum...





SHARING IS CARING!..
Bukan senang nak tggu time2 cegini...sekali sekala...

posted from Bloggeroid

Sunday, November 13, 2016

Sewing!!!

assalamualaikum...

Cerita dah lama terperuk..
Ada masa update..kalau x kita peram dulu ..

Dah hujung2 tahun ni..byk program sekolah yg kakak arissa join..biasa la ..dah 6 tahun kan..tahun depan dah masuk fasa baru..sekolah rendah plak...errmmm dah besar anak ummi...(mak tacing tetibe)

Hari tu ada sessi photografi sekolah...mmg tetiap tahun ada..tapi biasa nya pakaian seragam sekolah...utk bd 6 tahun biasa akan diberi tema..dan tema tahun ni..."tradisi/kebudayaan/bangsawan mengikut negeri di malaysia".

Aku ni dah keadaan kesihatan x berapa mengizinkan..kalau ada baju kurung aku belasah jer kan...tapi arissa mmg takde baju kurung!!! Maksud aku kurung yg betul2 kurung!

Aku gagahkan...cari perca kain yg ada...korbankan selai kain batik...dan mula sewing cara aku!!




kita pilih negeri abah ye sayang....so..jadi la dia baju kurung kedah versi belasah by ummi..hahaa

posted from Bloggeroid

Monday, October 24, 2016

Rainbow Donuts!!!

assalamualaikum..





comel kan???..donut ni feberet anak2...may be sbb colour yg cantik kot...
lagi satu sbb extra gebusss...
Dan...donuts ni plak bkn air tgn aku..
Setakat donut biasa2 tu selalu gak la aku buat.
Tapi kalau kaler2 cegini...mak gigih utk order jer
Harga berbaloi2 ..
Korang yg nak order boleh la contact kawan aku ni...
Mana la tau kan..utk befday party ke...ape2 jamuan...boleh la...
Yg frozen pon tak sama cam kat kedai2 tu tau...
Dia punya donut yg frozen ni...kalau ko goreng masih sangat gebu...
adeih...jatuh cinta aku ngan donut nih..

Eh...kalau korang nak order..just direct pm je kawan aku ni...

0163360460- marliana-

Mmg tak nyesal beli...

posted from Bloggeroid

Wednesday, October 19, 2016

Pantai Tanjung Piai, Klang

Assalamualaikum

Korang tau tak pasal pantai ni???
Bila aku post kat FB ngan IG ramai yg ingat Tanjung Piai ni kat Johor.
Since aku pon tau pantai ni kat klang bila dah viral kat FB..
Tapi org2 sekitar lebih mengenali pantai ni ngan nama "pantai acheh"

Gigih aku ngan suami carik tempat ni...
Nun area pulau indah, klang...
Tak sangka aku kat klang ada pantai seindah ni...
Kalau nak gi pantai dekat2, selalunya kitorg ke pantai remis jer..

Tapi kali ni ubah angin...
Anak2 suka main pasir...
Aku pun suka pantai...
En aznan tak yah ckp la...mmg feberet dia aktiviti luar cegini..
Kitorg teroka pantai baru..






Pada pandangan mata aku...
Pantai ni sangat cantik...
Cuma nya...pantai ni pendek dan tak dibangunkan..
Mungkin faktor lokasi..yg agak jauh.
Pendek maksud aku tu...dia bukan pantai yg ko nampak sepanjang2 pasir sejauh berkilometer...
Dan utk info...nak masuk ke kawasan pantai ni pon mmg kena lalu jln tanah merah..-sebahagian jalan-
Kena lalu beberapa kawasan kampung
sesiapa yg sayang kereta mmg xyah dtg la.. :)
So far..kitorg redah ngan cik vina aku tu ok jer...cuma kotor la sket...
Berdebu...

Kat sini xde kedai mkn yg proper...
Ada la gerai2 org berniaga air dan makanan ringan2...tp tak byk..
Time aku gi ni mmg aku masak siap2 kat umah...
tapi aku suka pantai cegini...
Pantai yg semulajadi...xde bangunan yg tinggi2..resort byk2...
Rasa cam duk kat pulau..
Sangat terimbau ngan kenangan zaman kecik aku...
Rumah nenek...tepi pantai..ada pokok2 besar...then ada buaian...waa...rindunya...





Ko nak duk sini lepak dari pagi sampai ptg pon tak kisah...
Surau ada jer kat sini...bilik air pon ada tuk salin2 lepas mandi tu kan..
Cumanya tak proper sgt la...
Kebanyakkan nya bisnes kecil2 penduduk area situ..
Dorang bukak kedai..then tempat persalinan...
So far pada aku ok sangat la...
Nak compare pantai nya yg jauh lbh cantik dari pantai2 lain sebelah pantai barat ni kan??
Ko jgn la bandingkan ngan pantai sebelah timur lak kan..
Yg tu tak leh nafikan..
Laut china selatan ngan selat melaka ni..air nya pon dah beza sgt...
Since pantai area umah nenek aku tu pon..jauh lbh cantik dari pantai PD!!

Ingat nanti2 kalau ada kelapangan...nak gi lagi ke sini...tenang jer jiwa aku duk lepak sini..

posted from Bloggeroid

Tuesday, October 18, 2016

Rutin Petang Hari!!

assalamualaikum...
Dah lama tak bersiaran...ntah kenapa...bukak je blog terus rasa cam...arrrggghhh....

Huh...drama sangat kann??

Sebenarnya..rasa rugi sungguh...byk sangat cerita nak di abadikan kat sini...tp masih terperap..
Yg kat draf berlambak tak publish...
So...sehari dua ni kita publish draft dulu...
Byk cerita trobek..

Kesah mengandung kali ni langsung xde!!! Biar betuii...ok..due lambat lg..sempat lg nih..

Hari ni kita tepek dulu pic 2 ketul bdk nih...



bff


2 org ni..boleh jd kawan bermain...dan boleh gak jd teman gaduh2..
Teman belajar pon boleh...
Dah kata ada 2 org ni jer kan...
Paling geng bila jd tukang sepah rumah....
Happy sungguh dorang kalau dapat tabur menan satu rumah...
-mak nanges -


sejak tak keje ni...ptg2 selalu ajak dorang kuar main..
Kat depan rumah ni jer...
Main bola...main beskal...main lari2 pon dah seronok sangat dah...
Aku pon suka je...ilek2 sambil jaga dorang sambil online belek henpon

Eh...dah kul 6 nih...boleh la...ajak dorang kuar lg...xtvt mak dan anak2... :)

posted from Bloggeroid

Sunday, September 4, 2016

Rawatan gigi -fakulti pergigian uitm-

Ummi..kakak..adik..
Hah ko...anak beranak gi buat treatment gigi..

Aku ni mmg bangsa yg payah nak gi cek gigi...
Incase kalau sakit gigi..terpaksa..kena hadap gak la..
Macam penah jd last year...
Pas bersalinkan sara...
Tetibe gigi aku mereput..
Tu aku terpaksa gi la...baiki gigi yg terserpih tu...
kurang kalsium kata doctor..
Tapi masa tu aku gi kat klinik gigi private..


Kali ni aku nak citer...
Since mengandung ni...
aku risau kot gigi aku mereput lg..
Jd gagah la aku gi buat rawatan gigi...
Bwk skali anak2..kakak arissa ada sebatang gigi goyang...
Dah nak tercabut la tu...
Yg adik nya saja la aku bwk...
Dah alang2 tu cek skali..
Aku pegi kat FAKULTI PERGIGIAN UiTM...
Aku penah dgr tmpat ni...sbb en aznan mmg kerap ke situ..
Dia mmg sgt concern bab2 gigi ni..
Tapi x penah plak aku ngikut...
1st time sampai..aku teruja weh...
Tempat baru..jd semuanya baru...
Bersistematik...staff dan doc semua ramah...sgt mesra pengguna..
Dan yg penting rawatan adalah FREE!!
Kalau tanya aku lokasi xreti sgt aku nak explain...ko guna waze jer la...
Yg aku tau ke dalam sket dr hospital sg buloh..





ruang menunggu tuk register..





sebelah tmpat register...ada cafe...
boleh la lepak2 pekena cofee dulu...




Ruang menunggu sblm rawatan


Sejujurnya...aku mmg sgt berpuashati la..
Tempat yg sgt2 selesa...
Kaler purple..tema uitm..rasa suasana tu lg tenang...
Tak ramai orang...tu yg best..
Anak2 aku pon ok jew...
Seronok dorang lari sini sana...
Tempat luas katanya..
Next2 treatment mmg aku akn ke sini...
Lagipon sbb lokasi ni x jauh sgt dr rumah aku..

posted from Bloggeroid

Thursday, September 1, 2016

"Housewife" itu bodoh???!!!

Agak kasar kan??eeerr



"Orang bodoh je suka jd surirumah. Aku langsung tak respect kat surirumah.
otak bengap. Respect pada wanita yang bekerja. Bekerja itu ibadah. Wanita yg bekerja 
ni lah yg bg income kat surirumah yg jadi babysitter dan jugak pengusaha taska. Anak2  wanita bekerja selalunya bijak berbanding dengan surirumah."


Ni bukan aku cakap tau!! ada cik anon tu...tggal jejak kat post entry aku...yg dulu kala...
Dalam entry aku tu ada aku citer pasal aku kagum ngan surirumah...
Masa tu aku keje lagi..
Skang aku pon surirumah weh...
Dengan kata lain dah tak keje..
Tak keje mkn gaji..bisness online kecik2...
Tapi aku ttp anggap aku surirumah sepenuh masa...
Nak up sket "pengurus rumah tangga"...ha!! gitew...

Eh..berbalik pada komen atas tu...
Aku rasa mesti ramai melenting...
Especially, housewife la kan??
Aku???...ok jew....
aku anggap je dia meroyan!!! Hahaha!
Saje aku tepek komen tu...
Nak share ngan korang...
Tak sangka plak aku ada org cegitu..
Takut lak tu nak publish nama...
Kesian plak rasanya...adeih..
Anggap jew dia jeles latew!!
Mesti baru lepas kena marah ngan bos tu...


eh...aku ni mengandung2 ni ngata orang...nauzubillah...
Maaf la ye cik anon..
Aku kesian sungguh kat ko ni...
Sungguh!!! tak tipu...series...

Rasa cam nak nasihat sket la...
Ko tak yah la nak banding2 kan org keje ngan x keje ni...
Aku ni ha...dah rasa 2-2...
Ada pro and contra nya...
Lagi satu terpulang pada individu tu sendiri...
Utk menilai mana baik...mana buruk..

Kat entry aku tu...aku just salute ngan surirumah jew...-masa tu aku keje-
Aku x geng ko tau..kutuk org cegitu.
Sampai anak2 surirumah pon ko libatkan...
Haih!!! Anak aku la tu...aku kan suri skang!!!

Errr...xpe la...aku anggap jer ko masa tu ada masalah kot...
Apa yg ko cakap tu pon x betul pon..
Aku sentiasa doakan ko berada dlm lindunganNya...amiiin ...



eh..cik anon...meh la join jadi surirumah cam aku!!! Bahaaha!

posted from Bloggeroid