Thursday, September 1, 2016

Merdeka - Baju Jalur Gemilang-

31 OGOS dah lepas...aku baru hapdet citer...

Well..seperti biasa..that's mine...gemar throwback tanpa sengaja :)..




sehari sebelum hari merdeka -30 ogos-....ada perarakan kat school kakak...
Anak aku...hari2 duk zikir tepi telinga nak baju bendera katanya..
Mulanya nak tempah jer..tp bila pikir balik..
Baju bendera jer kot...
upah sampai lima ploh hengget..bukan boleh pkai raya pon..haih..
Berkira sgt mak ko nak oooiii...
Dan sebab...dicabar si suami.
MAKA..gigih la si emak redah sewing baju utk anak..

Kalau ikutkan...aku ni mmg xde basic dlm sewing ni..
Tapi..zaman skang ni..tutorial belambak kat youtube...
Godek2 jew...



rajin sgt menggodek...
Ni lar hasilnya..
Secara kasar...nampak cam perfect sgt kan...hahahha
Aku guna kaedah "asal cantum suda!"
Ni kalau ada tukang jahit tilik ni..mau aku larikkk sorok muka...
Hentam saja la anak oiii...



sebenarnya, nak jahit baju kebaya...mcm siti nurhaliza penah pakai dulu2..
masa dia nyanyi lagu patriotik hari merdeka kot...
Tapi macam..tak reti aku nak buat...
Sudahnya jadi cegini...






budak sekarang untung kan...mcm2 fesyen dah baju buat dr kain bendera ni...
kalau zaman aku dulu..dapat bendera seketul...pacak kat basikal...
Ronda2 pusing kampung..nyanyi lagu merdeka...
Happy sgt dah tu....
Baju bajan cegini ni jauh skali la nak dpt..
Eh...tapi kan...aku perasan dulu2 sambut merdeka ni best...meriah!!
Jauh nau beza ngan skang...
Ke...faktor usia ek????bhahaha..
Tapi kan aku rasa tak....
Mmg sebenarnya kemeriahan tu sgt2 berbeza compare ngn dulu..



cikgu wassap gambar kakak...kagum sungguh cikgu tgk pakaian arissa...
kembang kempis hidung mak nya nih....hahaha
Ok da..da...
Nati sambung!

posted from Bloggeroid

6 comments:

cik hani said...

cantek la baju nya...
kawan2 dia pun baju pun cantek2..
suka la tengoknya...

Nurul Aziz said...

Cantik bajuu! Hehe..

LYAfrina said...

serius..cantik sgt..
untunglah klo pndai jhit sndri..dpt berkarya

Rohayu Ibrahim said...

Askm.. Anak sy kena pkai baju merdeka mmgu dpn.. Puan nk jual x baju ank puan tu.. Sy nak beli..
No fon sy 0183113122

Rohayu Ibrahim said...

Askm.. Sy tgh mcari baju merdeka utk ank sy.. Mggu dpn kena pkai. Puan nk jual x baju anak puan..

tinizubir said...

Hai sis. Boleh sewa Tak baju anak sis ni? Anak saya Ada celebration merdeka Kat skola. Tak sempat nak tempah. Kalau boleh WhatsApp saya 01110774115 atau num phone sis until saya WhatsApp. Please please please😅