Thursday, September 1, 2016

"Housewife" itu bodoh???!!!

Agak kasar kan??eeerr



"Orang bodoh je suka jd surirumah. Aku langsung tak respect kat surirumah.
otak bengap. Respect pada wanita yang bekerja. Bekerja itu ibadah. Wanita yg bekerja 
ni lah yg bg income kat surirumah yg jadi babysitter dan jugak pengusaha taska. Anak2  wanita bekerja selalunya bijak berbanding dengan surirumah."


Ni bukan aku cakap tau!! ada cik anon tu...tggal jejak kat post entry aku...yg dulu kala...
Dalam entry aku tu ada aku citer pasal aku kagum ngan surirumah...
Masa tu aku keje lagi..
Skang aku pon surirumah weh...
Dengan kata lain dah tak keje..
Tak keje mkn gaji..bisness online kecik2...
Tapi aku ttp anggap aku surirumah sepenuh masa...
Nak up sket "pengurus rumah tangga"...ha!! gitew...

Eh..berbalik pada komen atas tu...
Aku rasa mesti ramai melenting...
Especially, housewife la kan??
Aku???...ok jew....
aku anggap je dia meroyan!!! Hahaha!
Saje aku tepek komen tu...
Nak share ngan korang...
Tak sangka plak aku ada org cegitu..
Takut lak tu nak publish nama...
Kesian plak rasanya...adeih..
Anggap jew dia jeles latew!!
Mesti baru lepas kena marah ngan bos tu...


eh...aku ni mengandung2 ni ngata orang...nauzubillah...
Maaf la ye cik anon..
Aku kesian sungguh kat ko ni...
Sungguh!!! tak tipu...series...

Rasa cam nak nasihat sket la...
Ko tak yah la nak banding2 kan org keje ngan x keje ni...
Aku ni ha...dah rasa 2-2...
Ada pro and contra nya...
Lagi satu terpulang pada individu tu sendiri...
Utk menilai mana baik...mana buruk..

Kat entry aku tu...aku just salute ngan surirumah jew...-masa tu aku keje-
Aku x geng ko tau..kutuk org cegitu.
Sampai anak2 surirumah pon ko libatkan...
Haih!!! Anak aku la tu...aku kan suri skang!!!

Errr...xpe la...aku anggap jer ko masa tu ada masalah kot...
Apa yg ko cakap tu pon x betul pon..
Aku sentiasa doakan ko berada dlm lindunganNya...amiiin ...



eh..cik anon...meh la join jadi surirumah cam aku!!! Bahaaha!

posted from Bloggeroid

2 comments:

sha fiza said...

Assalamualaikum, ternampak tajuk post sis muncul masa blogwalking tadi. :) em, sakit ya hati bila baca komen tu sb fiza pun suri rumah. Hehe Sampai libatkan anak, fuh. Takpa la, sabar ja sis. Kita lagi happy dapat duduk rumah, takpayah awal pagi bangun pastu kelamkabut nak siap hadap jem. ;) Boleh enjoy2 kat rumah sambil jaga anak makan coklat.

LYAfrina said...

adoi...ade jugak sejenis mcm tu..