Wednesday, October 19, 2016

Pantai Tanjung Piai, Klang

Assalamualaikum

Korang tau tak pasal pantai ni???
Bila aku post kat FB ngan IG ramai yg ingat Tanjung Piai ni kat Johor.
Since aku pon tau pantai ni kat klang bila dah viral kat FB..
Tapi org2 sekitar lebih mengenali pantai ni ngan nama "pantai acheh"

Gigih aku ngan suami carik tempat ni...
Nun area pulau indah, klang...
Tak sangka aku kat klang ada pantai seindah ni...
Kalau nak gi pantai dekat2, selalunya kitorg ke pantai remis jer..

Tapi kali ni ubah angin...
Anak2 suka main pasir...
Aku pun suka pantai...
En aznan tak yah ckp la...mmg feberet dia aktiviti luar cegini..
Kitorg teroka pantai baru..






Pada pandangan mata aku...
Pantai ni sangat cantik...
Cuma nya...pantai ni pendek dan tak dibangunkan..
Mungkin faktor lokasi..yg agak jauh.
Pendek maksud aku tu...dia bukan pantai yg ko nampak sepanjang2 pasir sejauh berkilometer...
Dan utk info...nak masuk ke kawasan pantai ni pon mmg kena lalu jln tanah merah..-sebahagian jalan-
Kena lalu beberapa kawasan kampung
sesiapa yg sayang kereta mmg xyah dtg la.. :)
So far..kitorg redah ngan cik vina aku tu ok jer...cuma kotor la sket...
Berdebu...

Kat sini xde kedai mkn yg proper...
Ada la gerai2 org berniaga air dan makanan ringan2...tp tak byk..
Time aku gi ni mmg aku masak siap2 kat umah...
tapi aku suka pantai cegini...
Pantai yg semulajadi...xde bangunan yg tinggi2..resort byk2...
Rasa cam duk kat pulau..
Sangat terimbau ngan kenangan zaman kecik aku...
Rumah nenek...tepi pantai..ada pokok2 besar...then ada buaian...waa...rindunya...





Ko nak duk sini lepak dari pagi sampai ptg pon tak kisah...
Surau ada jer kat sini...bilik air pon ada tuk salin2 lepas mandi tu kan..
Cumanya tak proper sgt la...
Kebanyakkan nya bisnes kecil2 penduduk area situ..
Dorang bukak kedai..then tempat persalinan...
So far pada aku ok sangat la...
Nak compare pantai nya yg jauh lbh cantik dari pantai2 lain sebelah pantai barat ni kan??
Ko jgn la bandingkan ngan pantai sebelah timur lak kan..
Yg tu tak leh nafikan..
Laut china selatan ngan selat melaka ni..air nya pon dah beza sgt...
Since pantai area umah nenek aku tu pon..jauh lbh cantik dari pantai PD!!

Ingat nanti2 kalau ada kelapangan...nak gi lagi ke sini...tenang jer jiwa aku duk lepak sini..

posted from Bloggeroid

1 comment:

arianna ana said...

Assalam,boleh tunjuk tak camna nak sampai pantai ni,sesat kitorg