Friday, February 17, 2012

:: SeMbiLaN miNggu EmPat HaRi

Usia kandungan aku skang 9w2d…
Pegnen kali ni beza sgt ngn pengalaman pegnen dl…
Aku mengalami simpton pening2 ..muntah..&  x de selera mkn..[ye ke??]
Hehehe mmg btul weh…aku mmg x selera nk mkn ape2 pon…
Yg aku boleh mkn pun hanya buahan jer…[kira ok lar kan]
Seb baik gak lar buah tu tekak aku nil eh terima..
At least leh bg aku tenaga …huuhuuhu

Dulu kan??? Masa aku pegnen yg 1st aku penah terfikir caner org boleh Pening n muntah2… sbb aku x rasa semua tu…Cuma aku x mkn nasi jer…tp aku xde la muntah…
Nah!!! hamek ko..skang aku rasa sume ni…fuhhh…mmg penat & x larat…
Agaknya cani la org len rasa…
2 minit after mkn jer aku akn muntah…sakit woooo….

Aku harap symptom ni sekejap jer la…sian en.aznan..hari2 mkn luar..
Ye lar…aku mmg x leh msk…bau org menumis pon leh wat aku loya…
Kdg2 ade lar jiran aku sorang ni hantar lauk yg dia msk kat umah aku…
Terhutang budi aku padanya…sgt2 caring kat aku…alhamdullillah…
Moga dimurahkan rezekinya….

Kandungan aku ni masih terlalu awal lah kiranya…
Tp aku mmg btul2 excited…x sabar rasanya nk sediakan kelengkapan baby…
Nk shopping2 barang baby..eeeiii geram…..x sabar weiiii…[mood teruja]
Aku mula da survey2 kat mana aku nk bersalin…
Da mula kira2 jangka aku bersalin  & bila tuk aku plan cuti…
Kalo pengalaman dulu aku bersalin awal 10 hari dari EDD…
So, perkiraan aku mungkin kali ni pon sama..lbh awal dr EDD aku..
EDD aku 20/9….kalo bersalin 8/9 sgt cantik…sama befday ngn arissa…
Tp tu semua berserah pada takdir…aku terima jer bila baby nih nk kuar..
Janji sihat dan sempurna….amiiiinnnnnnnn………….

1 comment:

Ibu Dhia said...

yan pon harap kalo bersalin anak ke-2 ni dlm bulan 9 atau 10.. boleh celebrate besday same2 dhia n ayahnye..