Wednesday, January 29, 2014

:: MISI mencari BRIYANI GAM JOHOR ::

 
 
Ini nafsu anak tekak aku laki bini..
bukan mengidam ke hape heh!

duk shah alam nak carik beryani johor...
eh?? ejaan beriyani caner sebetulnya eh??
ahhh..bantai jer la...

errmm..beriani gam johor?
sedap ker? best ker?
 
aku sukee...asben aku pon lagi sukeeee..
dia kan dulu keje batu pahat..
kira beriani batu pahat gak dia nak carik...
 
biasa kitorg mkn GM beriani jer...
tp kali nih nak tukar angin...
 
 tetibe asben kata kat bagan lalang ade beriani gam johor...
apalagi...gigih la kitorang gi menjejak restoran ni...
perjalanan dari shah alam >1jam setengah + jem sket2..

mmg dah set dari rumah nak menyinggah jap pantai bagan lalang tu..
bagi keseronokan kat arissa...

 pantai yang xde air...
huhuu..air surut..
arissa dah standby ngn baju basahan jer...
konon nak mandi...
hahha..skali air laut surut..
seb baik tak pakai baju mandi..mihmihmih...

sudahnya main pasir jer la...




~kami~

 dah lama tak gambar berdua...
hikhikhik
pandai gak arissa ni snap pic! 
bdk sekarang!

2 orang kesayangan aku...

 ha! ni dia restoran beryani gam!
ooo..spell beryani cani ek...

 rasa : biasa-biasa jer...boleh la...
aku makan beryani kambing!
mmg itu la yang aku selalu order...
hantu kambing! perrrgghhh...meleleh seh!

sungguh2 makan...
nyum...nyum....



p/s : korang suke beryani tak???

12 comments:

Fifi Nadhrah said...

salam kenal dari fifi..
nampak sedap.. harge ok tak? lepas ni boleh la try dekat bagan lalang ni.. boleh singgah pantai sekali.. 2 dalam 1 kan..

LYAfrina said...

serononya dia main pasir..klo kt sini skarang ombak mmg tinggi..bahaya la nk main tepi pantai..kt pntai timo ni musim tengkutuh x habis lg

BUNDA said...

Salam ziarah dari bunda...
Bunda suka nasi bryani ..tapi biasa makan kat kedai ngn kenduri jer...
Belum pernah makan yang kat Johor ni lagi

Fizah said...

sekali sekala layan briyani best kannn...")

LYAfrina said...

kemain mamapapa arissa..xpela..sesekali posing berduet kan

Baiduri said...

Syoknye arissa main pasir...kt kedah ni xdak pantai la yg bleh main pasir...huhu

Nway nasi bryani itu menggiurkan...sodapnye.....hehe

Azria Azman said...

Salam,
Hi sy blogwalking & terbace ur blog. Kalau nak try Nasi Beryani Gam Batu Pahat best boleh try di Kedai Makan Emak Engku, Taman Maju Jaya. Berdekatan dengan LRT Pandan Jaya @ Shamelin Perkasa. Sedap. Tapi Cuma ade Jumaat, Sabtu & Ahad sahaja. Harga pun berpatutan.

ieza ashaari said...

ieza susah sikit nak telan nasi warna warni ni.. hihi..

Mila@Rimbun said...

yummyy... selalu makan beriyani ni time open hse raya jer.. dah sekian lama tak makan hihi

Fifi Nadhrah said...

fifi singgah lagi

Manja Anakku said...

salam. puan berminat utk mndptkn susu kambing Lennoza?. Susu kambing ini buatan malaysia dan di formulasikan dgn 7 makanan sunnah oleh pakar biotek. Dan dimiliki 100% bumiputera muslim. Disyorkan utk kanak-kanak 6bln ke ats, dewasa, ibu mengandung, ibu menyusu juga sesuai utk semua peringkat umur yg mncari mknn kesihatan berunsurkn mknn sunnah. sebrg prtanyaan boleh SMS/ WHATSAPP 0183793656

Umi Qi said...

Umi Qi mmg pencinta sejati beriyani...perghhhh sedappp tau tgk anak akak santap perghhhhh terliur dh ni