Monday, October 13, 2014

BaNyak CAkAp!



ha! dulu cukup risau anak lambat bercakap..
now...aku tak larat nak jawab soklan2 arissa nih...
lagi2 sejak tau nak dapat adik ni...
macam2! ade jer soklan...

ni hobi baru...asyik nak mandi pool ni...
(gambar sekadar hiasan)

aku nak cerita...
satu hari arissa cakap kat aku...ummi jgn panggil nama "arissa zulaikha" lg tau!
nama arissa tu nanti bagi kat adik!
nama arissa : "siti farina humaira"
panggil humaira!
errrr..siap ade nama samaran tu!
ko dah kenape nak??? penat ummi pilih nama masa ngandung dulu...
haish...!

aku roger cikgu sekolah dia kot2 ade bdk nama camtu...
xde la pulak...mana dia dapat nama tu tak pasti lak aku...

huhuu





hah! ni request dari arissa...

suh ummi lukis fish..octopus..snail...
ummi lukis cantik2 tau!
satu arahan!.
lukis la aku guna walau tangan tak berape seni...

"nape mulut fish..octopus..snail ni senyum ummi???"

itu jer soklan nye..dan aku baru perasan...haha
mulut mata semua guna design sama...kahkah..belasah jer la anak oooiii...

 yg ni kelakar!
tgk kat pic wassap..makteh ade hantar pic shazia ngan bear ni...

"eleh...arissa boleh jadi bear! cita2 arissa nak jadi kucing..bila besar jadi bear..nati boleh dukung adik jugak!"

dia tau tak cita2 tu ape???
ape kena mengena bear ngan kucing!
hahaha..jeles punya pasal!
kahkahkah...
layankan aje...arissa mmg takleh tgk org lebih dari dia...

gambar cikgu nya wassap..beratur nak gi rombongan!

papepun aku rasa dia ni dah besar sangat...
biarpon baru masuk 4 tahun...tapi dah byk keje rumah boleh tlg aku...
dah boleh lipat baju sendiri..tp cara dia la...
tolong aku masak2...
boleh jadik teman bicara selagi aku masih mampu melayan...

tak sabar nak tgk reaksi dia bila dapat adik!





## setakat ni nampak cam sayang sgt kat adik...sbb adik masih dlm perut...tggu adik keluar tgk camana##







6 comments:

a_maya said...

salam..
masa anak kecik, tak sabar tunggu dia besar dan bercakap..bila dah besar byk tul ckpnya..sampai tak terlayan kan?haha...sama cam anak maya...

jom tinggalkan jejak kat blog maya yer..

www.mayanorhawati.com

ily♥ said...

tangan tak berseni tu, comel jugak lukisan nye..hihi...

insyaAllah arissa akan jadi kakak yang baik lagi solehah..

Ibu Lala said...

Baca entri awk psl meja kecik ikea yg beli kat tesco tu. Beli kat tesco mana ye. Slmt berkenanlan. Feel free to singgah my blog ye

Ruzana Ibs said...

Cantiknya lukisan!!!
Pasti Arissa seronok mewarna...

Mai la pi blog saya juga!

www.ruzanaibs.com

ANH Family said...

In sha Allah syg kat adik nnti ni ;) anak eda beza 2 tahun...Alhamdulillah ok je

Rinie Borhan said...

cantik je lukisan tu..cam gambo kat coloring book gitu..hehe..