Tuesday, July 26, 2016

HEADBAND...Perlu ke????


Aysara...setahun setengah...tu jer rambut nya..
Rambut yang haaaluuuuuusss sgt!
Tak leh nak sikat pon...ikat apetah lagi.
rambut plak kaler perang2...
Lagi la x brp nak nampak...


mcm2 petua org ckp..nak bg rambut lebat...
Tapi mak ni x brp nk rajin..
Biar je dia tumbuh cara semulajadi..sebenarnya utk senang keje mak!
Lepas mandi lap2 terus setel...
Pakai towel good morning yg putih tu boleh...hahaha


berbalik pd tajuk...
Kalau tanya aku mmg aku jwb sangat perlu...
Utk nampak gegel sket kan??
tapi sejauh mana ank ko nak terima headband tu...
Ada bdk taknak..mungkin tak selesa..tapi ada yg ok jer...
Untuk Aysara mmg takkan ok...
Mmg dia akan bukak...setiap kali pon.Tapi..mak kental anak oooii..
Malas nak menjawab bila org sekeliling tanya...
"Laki ke pompuan ni"..padahal dah pakai skirt or dress..errr..
Kalau pakai tshirt & jeans lagi la ..



nah ko..mek bunga..gedabak beso..
ada lagi tanya laki ke pompuan...
aku lempang laju2..hahah


jenis aysara ni bila dia nak tarik headband tu...
Aku akan leka kan dia ngan mende lain...
So, bila dia lupa mende tu kat kpale dia takpe...
Leh la ko snap pic...ala2 anak ko ni mmg kental giler ngan headband!!!
Padahal nya langsung TAK ok..



nampak ilek2 jer kan...hihi..
Nan hado nye... sekejap jer tuh..


Ada time aku pakaikan aysara ngan topi..
Tapi kadang2 jer dapat...
Biasanya "misi gagal"
Topi ni membuatkan dia tau ada bende kat kpale..
Siap2 boleh jadi drama mengamuk nanti kang....huhu



Dulu2 boleh la nak letak topi cegini

posted from Bloggeroid

5 comments:

Nurul Aziz said...

Hahaha! Sama mcm adyra. Takmo letak apa2 kat kepala. Dh la rambut pun manja2 je ada. Hihi

Aty_Fared said...

heheh.. lulu pon dari baby takmo pakai headband bagai nih..
sampai lah dah 4 tahun lebih.. teringin nak belikan die cekak comel2..tak nak die pakai.. betul lah..ikut budak jugak.. ada tu saya tengok letak macam pasu kat kepala pon die ilek jer lagi.. hahaha..

ch@ said...

like auni la dedulu, udahlah lasak kemain. mak pula tak suka pink, asyik biru dan hijau dan ungu saja2. muka ganas je, sudah setahun baru dpt ikat rambut, tu pun cecoet ja, sikit bebenor.

Diana said...

Oh pleaseeee...

Nak juge anak gigirl.. nak merasa beli headband bebanyak... 😅😅😅

Comel Aysara..
Takpe lama2 nanti tumbuh lebat la rambutnya bila dah makin besar sikit lagi tu..

Hihihi..kan..? Kan..? Kan..??

LYAfrina said...

mmg comey sgt gegir pkai headband..
tp yelah budak2.. bila dh aktif..bkn lma sgt blh tahan kt kepala kan.