Wednesday, December 28, 2011

aku suka bila penat sbb balik kampung!


Untuk pengetahuan sume..masuk blan 11 jer aku da start  atur pogrem tuk bulan 12...nak lik kg...nak g bercuti...attend wedding...etc...

sukeee sbb cuti sekolah..en aznan pon cuti.. [ aku pon bercuti la..anggap jer diri ni sbg pendidik wpun sebaliknya]

..dek kerana bercuti sakan tu aku ter miss byk n3...

Awal disember ari tu aku terus lik kg ambik mak mertua aku...duk lepak umah aku lam 5 hari...then masa nk hantar mak balik aku pon terus ikut skali...

Journey to sg petani....

Perjalanan aku lik kg kali ni lain sket dr biasa... oleh kerana mak n kakak aku ade skali aku sempat la menyinggah sana sini... [suka bila bwk mak jln2... nampak sgt mak sonok x terkata]

Otw...aku sempat benti umah adik aku jap kat Ipoh....mengeteh dulu....x lama just ½ jam....

Hehhehee..ni yg aku nk cter....aku sempat terjah umah abg Bri...sepupu belah en aznan..kat penang...apa lg sambil menyelam minum air...kebetulan ada pesta penang...enjoy!!

 mak tam,tok, arissa & abah

Kalau ikutkan aku x de la excited sgt nk ke pesta2 ni...[iye ke?] tp yg wat aku sonok tu bila tgk mak  & kakak ipar aku...seronok sungguh...tersenyum puas aku..

 arissa like angry bird!!!!!

 thanks abg Bri & kak meah melayan kitorg
 
 
 sempat lg bergamba together-gether

Arissa si comel aku...fuh bukan main seronok lg...ye la...ade plak cousin2 nk melayan...aku biarkan jer...

 
 aishah terpaksa melayan kerenah arissa

W’pun aku ade masa sehari jer lepak kat sg petani..sempat la aku menyempurnakan cuti2 aku...

Pada waktu siangnya kitorg g picnic ala2 mengisi masa lapang kat lubuk Tupah...aku punya la teruja dr rumah aku mmg x mandi...bajet nati sampai Tupah terus nk terjun...tp...
X seperti yg aku gambarkan...air kotor..berkeladak....eeiii...geli aku nk mandi...


 
 kotor & x terjaga!!!

tp en aznan bersama anak2 buah aku huh....terjun selamber jer... [terkedu aku].. sudahnya aku bakar2 ikan jer.. x de nk mandi2 bagai...
 




 siap ajak arissa mandi skali tuh....

 
 ni anak buah aku yg sonok mandi manda...

 
 wpun aku x mandi tp tetap leh senyum....

Malamnya plak ..Aku sempat jupe my ex-opismate aku..hasnah...masih cam dulu...x de bezanya..happy...&  agak selekeh sama cam aku! [ha..ha..ha]..mungkin hasnah bz dengan karenah 2 anak2 nya yg comel...zarif & alia...berbisnez lg....[nk tau bisnez pe? Tggu nati n3 seterusnya]

Da esok nya plak pg2 lg aku gerak balik tengganu plak.....memang memenatkan....
Tggu nati aku update cter2 best kat ganu plak.....



1 comment:

aTy _faRed~ said...

seronok kan dapat cuti panjang..ley jalan2 bercuti...[tengok air terjun tetibe mengidam nak gi air terjun lak] ;p