Thursday, April 5, 2012

Saat ummi kehilanganmu….my cute little baby…..


X pernah ummi bayangkan yg ummi akn kehilangan kamu..rasa gelap dunia ni…pelbagai persoalan di hati ummi…mengapa begitu pantas sayang…namun ummi redha dengan ketentuan ilahi..Allah lebih menyayangi mu….tggu ummi di syurga sana….moga kamu tenang di sana walaupon tanpa ummi…..


Teringat di kala saat2 ummi disahkan mengandungkan mu….x dapat ummi bayangkan perasaan ummi tika itu…terlalu happy…x sabar ummi nak share berita gembira tu ngan abah..ngan kakak risa…walaupun ummi tau kakak risa x kan mengerti ape2…ummi memeluk erat kakak risa…yer…kakak risa akan ada kawan…ada kamu baby…mengalir air mata ummi di kala itu….ummi terlalu gembira sayang….


Di awal kehamilan ummi mengandungkan kamu…tika itu abah begitu teruja dan terus membeli susu untuk ummi minum…ummi mkn makanan bekhasiat..ummi mkn ape sahaja buah buahan..ummi mkn kurma..kismis…minum soya…ape sajer..ummi nak kamu sihat…ummi nak kamu membesar dengan cerdik cam kakak arissa….
Di usia kamu 2 bulan dalam rahim ummi…ummi mengalami muntah2 yg teruk… ummi tiada selera langsung utk mkn…berbeza masa ummi mengandungkan kakak…kesian kamu…maafkan ummi….


3 bulan….ummi betul2 rindukan kamu…ummi ada rasa lain sgt ummi mengandungkan kamu…ummi tertanya2…kalo ummi x mkn..ape yg kamu dapat …tp ummi da cuba utk bg yg terbaik utk kamu…ummi x berdaya…ummi cuba minum susu..tp ummi muntah…ummi cuba mkn ape yg boleh….tp…..semuanya x menjadi…berat ummi dikala itu turun hampir 5kg! bagaimana keadaan kamu ketika itu??? Ummi takut…gelisah…tp ummi janji pada diri ummi…ummi janji akan bg yg tebaik untuk kamu…tp  ummi yakin yg kamu sgt kuat..sebab kamu langsung x bagi masalah untuk ummi…walaupun ummi tak mkn…ummi muntah…namun ummi masih mampu gi kerja cam biasa…drive sendiri…dan ummi masih rasa ummi pun kuat..sama cam anak ummi….


15 week 4 day….lg 3 hari ckup usia kamu 4 bulan….sini la bermula sejarah hitam yg begitu sukar ummi hadapi…terlalu pantas..sekelip mata…tanpa ummi ketahui sebabnya…kamu bukan untuk ummi….terlalu sukar utk ummi hadapi kenyataan ni....selama 15w 4d kamu dalam rahim ummi sudah cukup membayangkan bertapa ummi sygkan kamu…w’pun terlalu singkat masa utk ummi megenali kamu…namun sayang ummi pada kamu melebihi segalanya…ummi bahagia dapat mengandungkan mu walau hanya 15w4d…walau usia kamu 15w4d…namun ummi masih berpeluang menatap wajah comel kamu..hidung,mata & mulut kamu..tubuh kamu…terasa sgt ummi memegang jari jemari kamu yg sgt kecil…Allah lebih sayang kan kamu… ummi redha….semoga kamu tenang disana anak ku….


“ sehingga kini kakak risa masih memanggil2 kamu…kakak cuba dekatkan telinganya di perut ummi…memanggil-manggil kamu “ baby…baby..” kakak belum mengerti yg kamu sudah tiada….semoga kamu tenang disana…menanti kami yg sentiasa merindui kamu…” amiiinnnn…..




5 comments:

ch@ said...

OMG, bergenang air mata kita baca ni. tabah ye ummi. insyaALLAH ada rezeki utk ummi nnt. kawan kita dua kali gugur masa kita prgntkan Adli. now, she prgnt again. smoga kawan2 sy dlm lindungah ALLAH.

Riny said...

sedih bace,,tapi akk mesti lagi sedih nak hadapi semua ni kan..mgkin kali ni bukan rzki akk..ade hikmah ats ape tg terjadi....

hayati hashim said...

sis, sorry to hear dat.
harap sis kuat.. kuat utk kakak risa.
insyaAllah ada rezeki d masa depan..

ctmah said...

semoga u tabah selalu. mungkin ada hikmah disebalik dugaan ni

luvira said...

Takziah dan semoga tabah...insyaallah ada rezeki lain...allah meramcang yg terbaik untuk hambanya..