Thursday, November 1, 2012

Ko Rase Anak Aku PELIKS Tak????





Ramai orang cakap..setiap kanak tu berbeza…
Ade yg suka nyanyi…ade yg suka melukis…ade yang suka menari….

Tp tak ramai kot kanak2 seusia anak aku [2 tahun lebih] suka pada permainan pelik2…
Makanan pon!

Masa arissa setahun lebih dulu dia sgt suka mkn beras…now! habit tu dah makin berkurangan! [lega]

TAPI….

Sekarang ni makin pelik pulak anak aku nih….
Tiap kali dia Nampak ayam tak kira la masakan ape skali pon dia akan mintak TULANG ayam tu…
Kalo drumstick tu ko kena kuarkan dulu isi2 ayam tu…then tulang tu dia  akan isap…
Mcm sedap gler…kalo bhgian lain pon dia mmg nak tulang….kira feberet gler ar!
Isi tu dia mkn gak…tp tulang2 tu akan diraikan! Huhuuuu….
 
Laki aku ckp arissa ikut aku..suka meratah ayam sampai tulang aku akan gigit…
Tambah2 tulang yg kaler putih yg lembut tu…sampai tahap aku sayang nak makn…

*masa couple dulu..pernah laki aku tu  termakan tulang putih yg aku himpun..syg aku nak mkn..masa tu kitorg mkn kepsi tepi laut..punya la aku merajuk siap aku baling semua ayam kepsi tu!...sampai skrg cter ni tetap akan di review!! Hahhahaha!

Okeh..berbalik pd cter unik anak aku….
Tu ayam…kalo ikan pulak arissa akan mintak “mata ikan”….
hah! normal ke ni???
Tambah kalo ikan tu di goreng…habih sume ‘BUTA’ mata ikan tu…
Dia korek dan mkn mata ikan!
Mak aku x kasi mkn mata ikan tu…cacing katanya…[betul ke ek???]

Ada lagi…
Ni bab mainan plak….
Arissa sgt OBSES ngan batu….alah..batu lanskap yg kaler putih tu…
So, mmg x heran kalo batu tu ade merata2…siap aku spare lam handbag aku…
Bawak kemana sajer aku pegi…kalo time dia wat perangai aku akan kuarkan batu ajaib tu…
Terus dia akan diam dan main2 ngn batu tu…
Hahhaha…tak yah susah2 aku nak carik toys BARBIE ker..DORA ke…batu saje cukup…
Mmg menjaga poket mak pak dia ar! Hahahhaha….

Tu adalah apa yg unik pada arissa yg aku dapat trace skang ni….
Yg biasa2 arissa suka menulis…dengar aku baca story book..menyanyi walau tak de irama langsung!
Paling suka tgk bola…main bola…dan akan jerit GOAL!
Suka mkn aiskrim m’sia…mkn kacang… dan paling suka gula-gula ‘Chuppa Chupp’ 
alah lolipop tu...tak kira perisa ape..sume dia suka...aku mmg jarang nak bg tu..
SBB...
Ssh nak gosok gigi..selalu gaduh ngn aku time nak gosok gigi!
dan...arissa juga...
  SANGAT SUKA MAKAN AIS KETUL!
kunyah cam gula2...ngilu gler aku dgr!

  ni lar kanak2 yg suka main dan mkn mende2 unik...
muaaahhh...sayang anak ummi!



1 comment:

aTy _faRed~ said...

eerrr..yang tulang..batu ngan mate ikan tu..memang agak pelik sikit ar...hurrmm...