Tuesday, January 8, 2013

Tempat "BERHANTU" untuk aku jejak..


ermmmm...
berhantu ek???
heh! berhantu tuk aku kot...
1) Ikea
2) Daiso
3) Mr DIY

hahaha..entah apeape kan?
aku rasa tempat2 tu memanggil2 aku untuk kesana...
tp tiap kali aku nak pegi HARUS kena cek dulu dalam purse ade berapa sen...
walau bajet hanya RM50...tp bila aku ketiga2 tempat tu mesti habiskan lebih dari itu...

untuk pengetahuan korang, sebab tu setiap bulan aku ade tabung Ikea, Daiso dan MR. DIY...
hah ko...duit tabung tu aku akan bwk ke next month kalo bulan tu aku tak belanja...

laki aku selalu kata...
" kata xde duit ...caner nak gi ikea"
"saje jln2 cuci mata"

sampai kat ikea...
"kata nak cuci mata...byk nye barang beli"
hah! aku beli pakai duit tabung aku...
hehehhehe....
laki aku kata x perlu beli...tp aku kata nak beli...
HARUS lar aku kena kuar duit sendiri..
sebab barang yang aku beli tu lebih kepada kehendak aku berbanding keperluan!

tu kat ikea...
Daiso pulak lain ceritanya...
aku suka caik mende2 unik kat Daiso!
hahhah..banyaklah unik ko jaja...pada org lain biasa jer kot!

ni aku nak share!

NAK BEKUKAN MINYAK TERPAKAI...

ni mende alah aku beli kat DAISO..harus RM5 sahaja..
dalam 1 kotak ade 5 pek plastik tu...

 ikut jer step ikut number kat pic tu...
pic no 4 aku dah pindahkan minyak kat lam bekas sbb masa tu aku nak guna pan tu!
nak wat lam pan tu pon boleh...xde hal...

 biar je lbh kurang 5 minit...
pastu minyak tu beku...
pastu buang lam tong sampah...
xyah nak curah kot sinki...nati sinki tersumbat!





biasa je ek??? hehehhehe...
hahhaha...aku pon sebenarnya sekali baru wat mende alah tu...
masa tu teruje lebih...
hehhehe...

ok..nati ade lg satu mende aku nak share, pasal brg aku beli kat daiso!












4 comments:

cik dah faridah said...

eh eh bagusla...tak yah buang minyak merata2...kalu duk umah kg leh buang kat tanah..tp kalu dok umah tingkat cemana tu..jd sesuai jer wat camtu..

iietamalek said...

untuk sng nk buang ker?

mama ila said...

ooo..ada ek mender untuk bekukan minyak..hihihi..baru tahu =)

Aty_Fared said...

sameerrr..!!!! tak de duit..ade duit sikit jer pon..nak jugak gi tempat2 berhantu macam tu.mesti habes gak duit tu..heheh