Friday, June 21, 2013

1st Time !


Salam Readers!


penah makan ni???
sape penah angkat tgn!
ni tempe goreng..- abaikan rupe yg sama cam keledek-

1st time makan..errmmm sedap...
sebelom ni aku penah jumpe...
biasa org jual skali ngn pisang goreng tu...
tp tak penah rasa nak beli...
sbb aku bukan penggemar tempe...

mlm tadi, laki aku mengidam nak mkn tempe goreng...
dia mmg selalu mkn masa keje kat batu pahat dulu2..
siap request suh aku goreng...
berpeluh gak ar ketiak binik nye ni menggoreng...
..pakej skali ngn sambal kicap...
aku belasah jer la...mende tak penah aku wat kan...
bancuh jer mcm tepung nak goreng pisang...
pastu goreng cam biasa...

respon laki aku : "sedapp..tp tak sama rasa yg mcm abg mkn dulu"

aku : "jom kita gi batu pahat" [kepala otak nak berjalan jer...batu pahat pon on je]




huhu..permintaan nak ke batu pahat tak di layan...



hahahahha... yg pasti tempe goreng yg tak sama cam kat batu pahat dah clear!!!


4 comments:

Ibu Dhia Danial said...

alaaa kenapa ditolak permintaan ke batu pahat? meh la kak.. mak kite mmg buat tempe pon.. dah muak dah tgok tempe.. kalo dtg batu pahat, roger2 naaa..

Fizah said...

kita pom suke makannnn....;)

Zulyati MohdNorAli said...

Selalu jugak goreng...
Tp xwat mcm tepung grg pisang tu...
Cuma letak kunyit, ketumbar, jintan, garam...
Pastuh tempenye kita calar2kan...
Nak bg rempah2 tuh meresap ah kononnya...
Potongan tempenya jgn tebal sgt...
Nnt xsedap...
Cubalah...

Nonton Film Box Office said...

baru first time kau bikin ini?