Thursday, February 27, 2014

Chinese new year kat umah "makteh"


hah ko...cerita raya cina baru nak up hoiii!
td aku susun2 folder gambo..terjumpa pic family  masa CNY baru2 ni..
sayang plak rasanya kalau tak abadikan kat sini..

"makteh" tu adalah pangilan arissa kat adik aku..
jadinya aku pon bahasakan makteh gak la..

heheh..CNY tahun ni cuti pon agak panjang..
plan asal cam nak blk kg jer..tp bila pk kan jem sana sini nekad je duk sini..
plan last minit berkumpul kat ipoh..umah adik aku...
tp adik aku yang kat sarawak tu mmg x de ar..
huhuhu rindu nak jupe Aish Eeman..
xde ape aktiviti sangat..
just boleh la tuk lepaskan rindu cucu2 kat atok ngan nenek nya..
rindu aku kat anak sedara aku yang super duper cute..
rindu arissa kat pakteh ngan makteh..kat adik shazia skali...

 sekejap jer masa berlalu...
shazia yang aku mengasuh di usia seminggu dah debab cegini rupenya..

 alhai...comel rasa nak gomol2...
rindu bau baby...*wink..wink...

 kakak arissa...suke giler budak 2 orang ni dapat jupe...

 atok & nenek..rindu kat cucu-cucu..
jgn tak tau..ayah aku baru balik dari sarawak..jupe cucu kat sana..
zaman sekarang ni atok nenek menjejak cucu-cucu ek??
hehhehee

 aktivi wajib tuk kaum wanita sahaja...
yg lelaki semua tggal kat umah...
window shopping...cegini la kami kalo dah jupe...
ni kalau ade adik aku lagi sorang giler best nih!window shopping kat Jusco ipoh...




4 comments:

Umi Qi said...

Sonok yerrrrrrr kak jaja pi umah mak teh tgk anak saudara...alahai comel sgt...aah sis zaman sekarang termasuk Umi Qi tgk atok dan nenek plak dtg jumpa cucu hehehhe...sonok la pi sopink...nak ikutt

ayahmamilisa said...

skarang memang cenggitu atuk nenek yang slalu visit anak cucu..hehe..lagipun boleh menyopping n jalan2 sama :)
p/s: akak nampak slim la skarang..pe rahsia? heheh..

Lily@MamaZaraZareef said...

alahaiiii..baby gurl yg comelllll..klu acik jumpe pon kompem geram..hikhikhik

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)