Wednesday, August 6, 2014

Raya ke-2..KAMI balik kampung..



sbb byk gambar nak tepek kena la taip entri berangkai ...

raya ke-2 biasa aku & family akan beraya ke kampung arwah nenek...
kampung yang mmg byk nostalgia aku dan adik beradik..dan sepupu2 aku gak...
kecik2 dulu sini la tempat kitorang bermain...berkubang...mandi pantai...carik remis...
panjat pokok...carik buah kemunting...
errrmmm...tapi skang ni zaman dah berubah...
dulu rumah arwah nenek aku dekat ngan pantai...
sejak nenek dah tak de...
pak cik aku dah pindah duk rumah taman...
jauh sket dari pantai...
pokok kelapa melambai2 pon susah nak nampak...
rumah tepi jalan utama...
bdk2 nak main pon kena dalam halaman rumah jer..
tak macam aku dulu...
keliling kampung aku pusing...

sekarang ni dah jarang balik kampung...sebab dah duk jauh..
2 tahun sekali..bila raya turn terengganu aku akan singgah beraya...

..RINDU betul aku dengan zaman kanak-kanak..

bila balik raya...mmg banyak cerita...
ye ar..cerita yang 2 tahun diperam...
tu tak kira lagi kalo cerita imbas kembali zaman dulu2...
2 hari pon tak cukup rasanya...

 cagini la gayanya masing2 kalau bersembang...
dah terlupe hari ni hari raya...
masing2 sibuk bercerita...


 bergambar kenangan 2 tahun sekali...
kalau ikut kan ni hanya anak2 pakcik aku [ayah long] dan anak2 mak aku...
kira yang paling vateran ayah long ngan mak aku...sebab depa dua beradik...
yang lain2 tu anak, menantu & cucu 
ni pon masih ramai yang xde...
 cousin yang paling rapat ngan aku..
umur kitorang sebaya...
banyak kenangan kami berdua...
dah besar2 ni sangat jarang jumpa...
tapi masih rapat sama cam dulu...


 selfie 3 beranak ni memang acara wajib!

 anak abah...

 sepupu sepapat...

yang lelaki pon nak jugaaakkkkk...
layan kan ajer....
hikhik...


tu lar serba sedikit kenangan raya ke-2 kami...
byk lagi rumah yg aku gi lepas tu...
tapi yg tu sedara2 yang aku x rapat sangat..
ngeee...




2 comments:

Aty_Fared said...

cantik nya baju raya akak... :)

LYAfrina said...

mcm kenal baju...
hehe

suka pic ramai2 camni..
lya lupa nk pic ramai2 dgn cousin aritu