Tuesday, August 5, 2014

Kesah Hari Raya pertaMa #2014..



hah...ko tengok tajuk...RAYA PERTAMA TAU...
mungkin ade entri berangkai..raya ke2..ke3..ke4...dan seterusnya...
hahhaha [tgk keadaan]

assalamualaikum ..
selamat hari raya semua!

sebelom aku lambakkan gambar2 raya aku meh aku ceritakan kesah balik kampung aku yg super duper jem...
nak gak share wpon semua orang dah tahu mmg jem yang dasyat kan hari sabtu sebelom raya tu..
aku tahun ni turn terengganu...so, laluan aku LPT..
ke utara pon aku tgk berita hazab gak la jem nya...
fuhhhh...lap peluh ok!


aku gerak dari shah alam pukul 4.00 am...-sabtu-
aku mula nampak bumbung tol gombak lebih kurang 7.15 am!
phewww!
teruskan perjalanan selepas solat subuh kat hentian tol gombak tu kul 7.40am..
sampai terengganu kul 4.30pm...
12 jam!
tu pon aku cilok laluan alternatif aku sendiri..-elak tol jabor yang aku dgr jem sampai 6km!!!-

ok...tu kesah sebelom raya...

ni aku tepek pulak gambar hari raya pertama kami...



 


simple jer raya aku tahun ni walaupon beraya di kampung sendiri...
masih dalam condition minor morning sickness 
aku tido dihari raya pertama kul 2.30ptg - 6.00ptg!
fuh!!!..... rugi raya aku!

tu jer cerita raya pertama yang tak banyak aktiviti...

p/s : Rasa nak ulang balik raya pertama tu....adussshhh..kenapa la aku tidur!
Terlepas nak beraya rumah kawan2....huhuhu..
tggu 2 tahun lagi la gamaknya...




5 comments:

Aty_Fared said...

cerite pasal jammed tu..memang hazab kite baca update kawan2 kat fb ngan IG.. ada yang siap singgah home stay tido semalam sebab tak larat nak redah dah dari pagi sampai ke malam tak sampai2...

cik hani said...

selamat hari raya kak..
saya tahun ni raya perak dulu baru balik Ganu..

ily♥ said...

Samalah warna tema baju raya kita...hehe...Selamat hari raya!!

cik dah faridah said...

slmt ari raya...next year beraya dgn org baru plk yek

LYAfrina said...

mmg tahun ni jln belah pntai timur jem sgt.. ramai balik pantai timo thn ni..

ceria je muka di pagi raya...
salam aidilfitri.. maaf zahir n batin