Monday, July 27, 2015

RAYA KAMI 2015 :: Simple Jer...



Beraya di SP...
Takde byk perbezaan pon...
sama cam raya2 sebelom ni..
cuma bezanya pada aku...dah ada 2 anak!

dan...satu lg beza nya...
tahun ni bakar lemang sendiri...
di ketuai oleh suami aku.
walau 1st time buat lemang sendiri..
tp aku mmg salute habis ar!!
Sedap giler kott!
Hah! Hambek ko...puji laki sendirik..Bg penampau sket...

suami aku mengharap abg2 and kakak dia berkumpul kat umah mak...
tu dia buat agenda bakar lemang tu...
at least ada la anak2 sedara...yg datang...
jenguk sekejap pon kira dah ok..
kebiasaannya kitorg je yg akan ada kat umah mak...
ye la..kitorg mana nk ada rumah lain kann..
blk kg lepak umah mak la...
dah suami aku pulak anak bongsu...

eh..mmg kakak n abg ipau aku ni pesen beraya kat umah sendiri tau...
sbb anak dorang dah besar2...ada yg dah ada cucu pon...
dorang pon duk tggu anak menantu dorang blk raya kat umah...
dan...lagi satu...rumah dorang tak jauh dr rumah mak...
kiranya dlm daerah yg sama la...walaupon kampung lain2... :)

Xpe....kitorg cube memeriahkan suasana...hehheh....

Xde pulak aku snap pic bakar lemang...
adeih la...sibuk ngan ank kecik...
Tak kose aku nak bergambar bagai...

Sebut pasal gambar ni..meh aku tepek pic raya...
x banyak pon...
kuarge in law ni mmg x suke.bergambar sgt...
faktor usia kott...dah vateran2...
Dorang byk keje lain lg nak buat. .hehhe

Ni jer yg ada gambar raya...
hahaha...boleh la dr xde...
sebelah suami aku tu la MIL aku...
Pastu ank sedara...dan yg baju biru tu abg aku...

Pagi2 raya...adik aku wassap gambar family aku...
.nanges. rindu weh...

Tambah pulak adik aku yag sarawak tu balik....
(Baju hitam)

Comel jer adik aku yg baju kuning tu...
sorang2 dia je yg xde pasangan...
hahha...umur baru 21..belajar lg tu...

ok la...
tu jer simple raya kitorang...


"SELAMAT HARI RAYA KORANG"







3 comments:

Aty_Fared said...

cantik baju raya akak anak beranak jahit sendiri tu.. :) selamat hari raya kak..mey le beraya rumah kite

Lynd said...

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin

LYAfrina said...

alhamdulillah..
salam aidilfitri
maaf zahir n batin