Wednesday, March 28, 2012

:: Apam polkadot...

 dalam duk mabuk2 "morning sickness" ni sempat lg aku ber "apam polkadot"....buka ape...aku suka main kaler2 masa wat apam ni...bab2 lukis tu lagi lar aku sukeee.....hehhehe..

Hahhaha..tetibe aku nk tergelak sakan....
Camana la aku leh terjebak ngan dunia masakan nih...
Harharhar...

Kalo korang pasan la...aku nk mmg x penah kot post kan gambo2 yg berkaitan ngn masakan...
Bukan sbb aku x penah masak...
Tp aku mmg x confiden langsung bab masak-memasak ni...
Kalo masak pon cukup la aku,en aznan dan si kecik arissa yg merasa...
Nak post kat FB ker..kat blog ker mmg aku x confiden...
Sbb masak aku main hentam jer...

Opppsss...tersilap...ade penah aku post...
“megi rendam”!!!
Tp yg tu aku x masak...aku rendam air panas jer...

Okeh la...malas da mengarut2...
Skarang straight to the point nk cter pasal apam polkadot ni...

Hikhik..aku pon secara x sengaja membuat apam ni..
Tu pon waktu kwn aku nk dtg umah...
Yer la...nak masak lauk pauk aku ni x boleh bau masakan tu kan??
Rasa x logik plak kalo org dtg umah x de makanan kuih2 ke ape...
Aku pon google pasal apam nih...

Errmmm...memandangkan kawan aku ni BFF masa kat UiTM dulu...
Da agak lama x jupe...sejak dia pindah tanjung malim...
Aku pon beria la...ber apam polkadot...

Hasil nya....tadaaa.....mmg aku sgt2 teruja...[yer la...masak memasak ni bkn level aku]
Sesetengah org anggap biasa jer kan...tp aku mmg betul2 teruja...[perasan]

ni lar rupa apam polkadot aku yg x seberapa tu...





gambar yg sebelah kanan tu aku mmg sajer2 lukis...sukee....hehehe



Yg paling x tahan kawan aku ni siap nk order tuk family day...majlis kawen kwn dia la...hiii...
Pd mulanya aku mmg x nak...tp setelah di rayu aku setuju membuat beratus2 apam yg di order...hurmm...


Isshhh...sampai skang aku terfikir...betul ker aku ni????

5 comments:

Cikpuan rara said...

alahaiiii comels nya apam akk. =)

Baiduri said...

wah...rezeki jgn ditolak...hehe....tp mmang c0mey c0lour-colie =)

Harith Iskandar said...

hishhhh comei sgt apam tu.xsanggup lak nk makan..ehehe

Asz Miza said...

Comelnye apam siap ada lebah lagi..biasa sy buat polkadot je tak berani nak wat bentuk lain kang tak jadi..hehehe..

aTy _faRed~ said...

saye teringin nak jadi orang yang teror kat dapur..ley masak macam2 tuk asben..malangnyer.saye sangat malas nak memasak..masak pon sebab tangungjawap..kalau kate nak buat apam polkadot macam akak ni.memang tak de ar..huhu..hope lepas beranak tetibe ade kuase magic boleh mengubah saye..huhu.. ;p