Friday, May 18, 2012

geLap + ceRah :: hiTam + puTih


tadi aku ade jupe sorg member..
seingat aku habes sekolah aku x penah jupe dia nih…
kiranya dah 15 tahun!!!

Giler lame kan?
X sangka dia masih kenal aku…
Aku???...biasa ar…blur…
Mmg ssh aku nk ingat muka org…
Tp…Bila cter sket memory ape2 aku akn ingt ko sape!!

Dia ni besfren aku masa kat hostel dl…
Kitorg sebaya..tp kelas lain2..
Masih cantik…kurus..tinggi ala2 model!
Putih melepak…
Mmg time sekolah dulu org panggil dia ‘the pinky’
Sbb bila dia gelak muka dia jd kaler pink!!! [btol weh!!]

Da lama sgt tak jumpe …dia sgt ramah...masih ceria..
bercerita tentang kitorg dulu2...
aku ajak dia lunch..kat tepi opis aku je pon…
Dia menolak…katanya ank ngn asben dia ade kat kete…
Ooo…aku teruje..aku suh ajak join skali..
Dia menolak lg…
Ko tau knape?
Mmg aku tak leh terima  jwpn dia…

“malu ar…anak aku hitam…tak putih”
Eeerrr…sentap aku dengar ko!
ape adehal?…aku nk ajak mkn jer kot!
Ko kisah anak kaler anak ko??...aku tak…
Aku Nampak dr jauh…asben ngn anak dia kat lam kete…
Boleh lg dia kata…
“anak aku tak cantik, malu aku nak tunjuk”
Uiiissshhh….ko ni mak ke hape?!!!
Aku decide nak jupe anak dia kat kete jer…[kot dia ade hal x leh join aku lunch]
Nak gak aku ‘hulur ‘ singgit dua yg aku ade tuk baby dia…
…lg pon mmg aku x penah jupe dia kan…
Dari jauh..Aku tgk anak dia x gelap sgt…sweet jer…baby girl 5month!
Tp bila dia tak izinkan gi…aku terima jer la alasan nya yg tak berasas tu…

Uishhh…ade mak-mak yg camtu ker???
Kalo ko x nak jupe aku skali pon..ko jgn la buruk kan ank ko…
Sian bdk tu…even anak ko hitam ke..gelap ker…tak kiut2 miut ker…
Tp dia tetap anak ko kan???

Mungkin sbb kawan aku tu ‘pinky’ kot..
Tu yg dia tak leh terima anak dia gelap.
 Ikut kulit asben barangkali.
Eerrr…

Aku tak leh terima alasan tu!!!
tetiba emo lak! Ape daaa….hahha
Siyes aku tak leh terima…
Anak aku arissa tak putih gak…tp, ade aku kisah???
Aku tetap nak cakap anak aku comel & kiut…
.sukeee.

Ni aku tepek sebahagian gambo arissa dr lahir smpai skang…
kaler & muka berubah2 setiap bulan..
tp, aku ok jer…aku tetap saayang anak aku…

arissa beberapa jam after delivered...putih...
 


 ni masa 7 bulan

 9 bln...

 gambo terbaru arissa....

walaupun kaler arissa x lah secerah kulit aku,
 arissa tetap comel pada pandangan aku....[perasan kat ank sendiri]
hehehhe...harus lar... ;-)

kesimpulan : aku suka jumpe 'pinky' tp aku terkilan....



12 comments:

elna said...

...ada plak org macam tue...hehehe selalunya kalau kecik gelap, tapi bila besar cerah..tapi entah la...macam anak saya....kecik gelap tak ikut kulit we all pun, tapi bila dah besar nie...cerah pun x cerah macam we all...dia lagi cerah........

ch@ said...

terkilan sebab??? tak ada gambar... hehe. ala tak kisah la pink ke, putih ke, gelap ke, nama pun anak, haruslah sentiasa comel dihati emak.

~aYu~ said...

terlalu merendah diri pun susah gak.. tak kisahla kaler anak apa janji dia sihat walafiat kan. sy bangga dgn anak-anak saya.. :)

!k@ said...

sy yg sentap..xkisah la anak kaler ape kn..yg penting kita bangga ngan anak kita..huhu

jaja_NorLiza said...

@elna

kan? bdk2 ni berubah2 kalernya...hehhe

jaja_NorLiza said...

@ch@ sepatutnya ambik gambar dia kan? tgk pink ker purple ker...hehehe..x paham nape ade mak yg camtu...

jaja_NorLiza said...

@~aYu~ saya pon bangga ngan anak saye! chaiyok!

jaja_NorLiza said...

@!k@ tu lar yg pelik tu...huhuuuh...ade gak org cam tu...hrrmmm....

Nurul Aziz said...

Baby saya pun gelap jugak, takde rambut lak tu. Hehe. Tapi tak kisah pun, sebab bila dah besar nanti, pandai2 lah dia nak cantikkan diri sendiri. Ekekeke~

izla said...

haishh...
ada gak org mcm tu.
bby saya putih, saya gelap.. so, sy kene duduk dalam kete je la, nanti anak malu nak ngaku saya mama dia. Ahakss!!!

aTy _faRed~ said...

kesian kat anak die..mak nyer malu sebab anaknyer gelap..*sigh..tu kalau ade anak lain tu..kalau anaknye putih melepak mesti dibeza2 kan nantikan..

Kurung Treasure said...

saya dulu kcik2 pun gelap.. selalu terasa..kwn2 mak salu ckp knapa kakak lain.? gelap.. sya meng anti sgt org cntu smpai sya kawin pn dpt suami gelap n dia pn dia sorg je gelap dlm family. sya xnk org kata ank sya gelap ikut mak dia la tu..tu sbb sya cari suami ala2 kulit sya. skrg sya pegnant ank ptama. rsau ank sya alami nasib yg sma mcm sya msa kcik2.salu menangis sorg2 dlm bilik n xnk ikut mak g mkn kenduri takut kwn2 kata saya hitam. so..saya amik air smyg skrg salu doakn ank sya nk lahir ni cntik nikut genetik pak cik makcik yg cerah.. amin..insyaallah.saya terima qada n qadr