Thursday, May 31, 2012

IKEA versus TESCO



 Aku rasa semua org tau kan lack table ni kan??…
Kat ikea harga RM39.90…
Aku dah lama teringin sebenarnya….
Tp tak tau bila nk ke ikea…
Wiken jer penuh aktiviti…
tak sempat lg nak jenguk ikea…bila ade kelapangan fulus nye plak tak de…
keje makan gaji biasa la…
Hmmm…
Ni cuti sekolah…sah2 la aku apply unpaid leave!!!
Mana aci asben jer balik kampong!!! Aku pon nak ikut!
next week aku akan lik kg…
Masih tak boleh ke ikea…[alasan]


 
 
 ni ikea punya...aku google jer gambo2 ni...

Berbalik pd tajuk….
Aku jln2 kat tesco tgahari td….
Uwaaa….
Teruje..jupa lack table tu…
Mesti ko ckp “dah lame kan ade kat tesco, ape nak heran!!”
Yer aku tau…mmg ade jual kat tesco…tp mungkin kualitinya lain dr ikea kan…
Tp aku x kisah kalo ia sgt berbaloi2 tuk aku….
Tesco pon tesco la…ade aku kesah…aku rembat…
KALER MERAH….
PALING AKU TERUJE… harga : RM8.90…..


Hah…ko ade??? Aku ade….
Senyum sampai telinga….


nati next entry aku tepek gambo...
mungkin ade la bezanya dr ikea...
sbb tu harganya murah...


Camana aku leh dapat harga tu???

Sampai kul 2 ptg td shj!!!
Lepas tu harga jd RM29.90…
Motif tesco wat cam tu?
Yg tu aku x tau…mungkin nak clear stock kot..ntah.
tp aku sempat amik satu..sbb tggal dah tak byk…
Ade 6 pcs jer lg…2 kaler putih..4 kaler merah…
Ikut aku nak kaler putih…
Tp masa aku call asben aku nk cter pasal harga tu..
Ade org rembat yg kaler putih tu…
Merah pon merah la… [teruje nmpak mende murah]

Nak wat pe meja tu???
Yg tu nati aku akan updated!
Hehehhe….

*AKU TETAP NK IKEA…BYK LG BARANG LAM WISH LIST AKU KAT IKEA…TP BILA EK???*



6 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

wah 8.90 je
murah2

ctmah said...

murahnye!mcm xpnh jumpe je lack table semurah tu

izla said...

kalau rm8.90, saya rembat 2..

kat ikea beli lain brg pulak..hehe

jaja_NorLiza said...

@e k i n ♥ y u s r i : memamg murah! like 1 juta kali! hehehhe...

jaja_NorLiza said...

@ctmah : sy pon 1st time jupe yg sgt murah!...tu yg teruje lbh tu..hehhehe

jaja_NorLiza said...

@izla : ikut hati nak beli lbh dr 1...tp xtau nk letak mana nati...rumah kecik!! sobs..sobs...