Friday, August 10, 2012

PeRasaaN biLa ANAK hiLaNg! UWAAAA...

walawey...
korang! PANIK giler beb!
gelabah..

anak aku hilang mase kat shopping mall...
laki aku g draw duit...so, tggal la arissa ngn aku..
aku ni beria la nak ukur baju kurung ready made kat dia...
sekali dia meronta2...
tak nak..
adush...
aku tak pelik sgt..sebab arissa mmg camtu...
suka wat hal sendiri kalo kuar shopping...
alah..lagak2 org dah dewasa gitu...
dia nak jln sendiri...
tak nak orang pegang tangan dia...
TP 
sbb ari tu ramai sgt org...
agaknya sume nak cari kelengkapan rayer...
aku mmg tak lepaskan dia...
aku dukung..langkah keselamatan la konon...

huh...
ko tau! arissa ni agak licik...
suke carik peluang...
masa aku ukur baju tu letak la kat bwh...
then ukur...pastu baju tu ketat sket..aku nak ambik saiz lain...
aku masih pegang tangan dia...
camana ntah dia sentap tgn aku...sepantas kilat dia lari kat celah2 orang ramai...
mmg cepat gler...beberapa second jer...

fuh..aku pun kejar ar..dengar la dia gelak2..
ko tau,
lagi laju lari...cam lipas kudung!
 dia ingat aku nak main kejar2 ngn dia kot!
grrrrr.....

mmg susah nak tangkap dia...laju sgt lari..dah la aku ngn beg lagi..
brg2 shopping lagi...[len kali nk jer aku bwk beg ikea yg besar tu]
sumbat sume kat dlm..
tak pegang byk2 plastik!
errr..mmg tak sempat aku nak kejar dia...
sekelip mata HILANG!

aku : PANIK, GELABAH, NAK NANGIS
dah pusing2 aku carik..ty org sana sini...
aku  jerit cam org giler.

"ade nampak anak saye tak??" "ade nampak anak saye tak??" 
 sape2 jer aku bertanya...

 mcm2 bermain kat kepale otak aku ni...
mmg nak nanges dah time tu...

TIBA-TIBA
"cak mi" ari...ari!!!" [cak! ummi..lari..lari..]
nampak arissa kat celah2 baju yg org gantung tu...
terus aku peluk arissa...

masa tu perasaan aku...
HAPPY..GERAM..SEDIH..MALU
semua lar...

aduyai anak...
betul2 wat ummi gelabah!


 
p/s : jaga anak2 bila shopping..jgn leka walau hanya beberapa saat!























3 comments:

aTy _faRed~ said...

kak jaja kene pakai ade satu bag ni...bag sandang belakang tuk kanak2..kat bag tu ade tali panjang macam ekor bag tu...tali tu berikat ngan tangan kite.. so anak tak ley lari jauh..[tu pon kalau die nak pakai bag tu]-ade orang tak kenan bag tu..macam bawak monyet katenyer..tapi tuk aty..aty setuju sangat ngan penggunaan bag tu..untuk keselamatan..since anak jenis tak mo pegang kan..[macam adik2 aty dulu]..

izla said...

jaja, memang tengah sesak2 ni mmg takleh leka langsung. kadang2 dah sehabis baik jaga anak, tetap boleh hilang.
semalam saya gi sogo, ada budak tak jumpa mak. sampaikan kerani kaunter tu cakap, hari2 ada orang hilang anak.huhu
p/s: pesanan utk saya gak.

Jaja, nak address.

!k@ said...

huhu...memang gelabah kalau jadi mcm ni...