Tuesday, April 15, 2014

Pisahkan tempat tidur dengan anak..


salam rabu...
heh..dah rabu ek??
aduyai..sekejap jer masa...

-eerrr...baru selasa kannn??/-
 

dah tak lama nak ramadhan kann?? -tetibe-

arissa dah tak lama lagi dah nak masuk 4 tahun..
tapi masih tido dgn mak pak nye..
 
penah aku cuba pisahkan tmpat tido..
bilik berasingan..
15 minit jer bertahan..pastu datang carik aku kat bilik...
okeh sebab terlalu drastik...-mungkin-
jadinya aku guna kaedah asing tempat tido jer dulu..masih dibilik yang sama..
arissa tido kat bwh..aku just lapikkan comforter yang tebal sket...aku kat atas katil..
sudahnya sekali ngan aku tido kat bawah...
misi masih tak berjaya..

camana ek??

td bukak FB ade org share kan cara nak pisah kan tempat tido dengan anak..
aku nak cube plak cara ni...
ishaAllah..doakan aku..

nak tau tips2 pisahkan tempat tido dengan anak korang baca SINI




5 comments:

Umi Qi said...

Wahhh dah 4 tahun yer arissa...besar dah anak dara akak..mesti mcm2 dia tanya kan kak...hepi for u...wahhh nak belajar lah cara yg link akak kasi...mekasih kak mmuahhh

chuya - the mother of A's said...

acane la nak suh ayyan tido sendiri... suh amik susu dia kat luar bilik pun dia leh kata "anak.. akot.."

tido mesti sentel2 mak dia.. peluk lengan kita macamkan kita ni gepren dia eh...

alaaa anak teruna, jgn la besar lagi...

Aty_Fared said...

eeahh kak..rabu eh harini...bukan selasa ker..jangan kompius kan saya kak...

Ibu Dhia Danial said...

dhia still tdo dgn kami.. 4 beranak sebilik.. tp kakak tdo kat katil baby, adik tdo sekatil dgn mak pak.. katil kakak pon bercantum dgn katil kami tu pon kdg die merangkak tdo sebelah mak / pak die.. huhu

Lily@MamaZaraZareef said...

hahaha..zara zareef pon still tido ngan mama papa..dlm bilik ada dua katil queen..kami rapat2kan..time mood ok diorang berdua dok satu katil, mama papa satu katil..tapi klu time kena mood manja, masing2 brebut nk menghimpit ngan mamanye juga..=p