Monday, October 22, 2012

KelaHiran Yang Di NanTi :: Aish Eeman Bin Rabaha::




Alhamdullillah syukur!
17/10/12...bertambahlah seorang lagi cucu pok ya & mok su....
Anak buah PERTAMA  aku.....
Sgt2 teruja....arissa dah ade kawan....
Kalo ikutkan adik aku ila sepatutnya bersalin pada 6/10/12...
Dah overdue...so, kena induce....
Sakit dah lebih 24 hours...jln masih 5cm....
Last2 dokter decide c-zer jer....
Apapapun tahniah pada ila dan baha!

AISH EEMAN....
Sangat comel...
Cucu kedua mak & ayah aku...
Kiranya dah ade sepasang cucu ar skang...
Tak sabar rasa nak balik kg!
Nak tgk sendiri depan mata...
Nak peluk Aish Eeman yang dikatakan mirip arissa masa kecik...
Semua org yang dah tgk real bg feedback yg sama!
Raut wajah same cam arissa masa kecik...
Hahhaha..kata cousin kan???

Aku tetap x percaya...nak tgk sendiri...
Baha[adik ipar] ade mms gambo...
Nah..korang tgk...sama x???

 
Masa gambo ni aku upload kat FB, ramai gler yg wish congrate kat aku!
Ade pulak yang tanya aku berpantang kat mana....
Masih ramai yg sms aku ty keadaan aku sihat ke tak...
Mungkin  dorang ingat ni anak aku...
Dan mungkin gak ade sesetengah kwn2 yg tak tau aku miscariage dulu...
Kalo di ikutkan due..aku pon bersalin lebih kurang tarikh Aish Eeman dilahirkan...

Bg yang tau aku miscarriage...ade pulak soklan lain...
“bila masa pegnen?, tak perasan pon”
Ayoyoyo.....

Skrg ni aku mula la berkira2 nak pikir nama tuk anak buah pggil aku...
Hahhaha...over kan???
aku anak ke-2 dari lima beradik...
Tp aku belom decide lg panggilan tuk aku...
Yang lain semua dah ade...sbb dorang ade anak sedara lbh awal! huahahhaa
Paklong, mak cik, makteh & paksu...
Ikutkan pangkat aku adelah mak ngah!
Huhahhahha...tak nak!!!!!..
Tak besh!

Setelah diskas laki binik....
Aku decide anak buah aku pon akan pggil aku “ummi”
Seperti anak2 aku...
Lebih dekat rasanya...
Mungkin laki aku jer berubah sket...
Kalo anak aku pggil “abah” may be kitorg nak anak sedara paggil “abi or walid”
Tu pulak tgk keadaan...
Tp aku tetap nak ummi gak!
Muahahahhaha....

 :: Kalo belah laki aku aku dah jd mak su ::
Sbb laki aku anak bongsu!

Apapun, aku x sabar nak balik kg...nak tgk Aish Eeman!!!



4 comments:

Ryn said...

mmg samela muka dorg bedue....mcm adek beradek lak kan....comel..:)

iietamalek said...

tahniah....chumell bby tu.bestnyevbau bby kan...

aTy _faRed~ said...

same macam family saye ar kak..semua panggil mama..mummy..ibu..ummi..ayah..abah bahasekan pada anak2 buah...memang rase lebih dekat n rapat..:)

Shakina Farhan said...

A,ah la..serupa..!