Tuesday, October 9, 2012

Korang penah tinggalkan anak korang tak???



Tetiba ingat pada tanggungjawap aku:

TangguNgJaWab PaDa Anak, suaMi & KeRja..

Dan tanggungjawab pada BLOG jugak!
Hehehhe….seLagi boleh ko nak berblog kan jaja…
.harus.

Nak kata aku ni bizi sgt xde la sampai kena stay-up kat opis cam zaman bujang2 dulu…
Sekadar byk keje..dan jarang ade masa terluang ketika waktu keje…
Tu mmg standard bagi org yg keje bidang aku…
Rasanya kalo opis lain lg teruk kot…

Aku tak heran sgt …
Sbb sesibuk mana pon, aku masih sempat sekurangnya bukak FB!
Opis aku keje ni xde larangan sama sekali ko nak ber tenet ke hape!
Mmg aku rasa ade kelonggaran kat situ…
Tp keje yg dipertanggungjawabkan mesti siap on due…

biLa kena outstation…mule lar aku GeLabah…
errr…nak tggaL arissa…
sedeh weh.. kalo setakat 2-3 hari ok…
tp kalo dah seminggu…pastu selang 2 mggu ko nk outstation lg….
Uwaaa….
SeDey….

Tp ni lar rutin bg org yg keje cam aku…
Outstation tu  lbh kpd site visit…
Kdg kala jer ade meeting luar kawasan..dipend on projek…
Aku kena kuat tuk tggalkan anak aku…opismate aku penah tggalkan anak dia waktu baru abih pantang!…
Aku ni arissa dah 2tahun baru start aku nk tggal…
Kira masih ok la..
Dan aku anggap ni adalah tanGGuNjawap aku daLam bekerja…[aku ikhlas ni!]
Sbb bos aku sgt menjaga kebajikan pekerja…
Kalo anak tak sihat, atau kita yg tak sihat,atau dgn kata lain nak mintak cuti la… sms jer..pastu dapat cuti…
takyah aku isi form bagai….
Dan atas sebab itu la aku sgt2 ikhlas hati if aku dipertanggungjawapkan tuk ke luar kwsn…
Semua mende boleh dibincangkan ngn bos!



Tp ade gak mulut longkang :
“kesian arissa…asyik kena tggal jer…nati kurang kasih sayang..mak paknye asyik keje..kejar harta duniawi”
Kalo ko sentap tak ngn ayat tu???
Kalo aku ni tak waras mau aku tumbuk jer muka org tu!
Kambing betul la dia nih!

Aku pulak cakap kat laki aku…
“kesian arissa kan…asyik kena tggal jer…mggu ni kita kluar..mggu depan abg pulak..”

“Xpe..biar dia tahu mak paknye bekerja..bukan tggalkan dia suka2..ajar dari kecik ni senang..lama2 dia leh paham…janji kasih sayang yang kita bg tetap sama..”

Senang hati aku… ;-)…
Tak bermakna kita tggalkan anak tu kita tak sayang dia kan??



 aduhai anak....kamu tetap yang terindah di mata ummi dan abah....
ummi saaayaangg arissa byk2!
muaaahahhh....




3 comments:

mummy akmalyaqil said...

part2 nak kena tinggal anak utk g out station..memang haru kan. x sampai hati..

aTy _faRed~ said...

Kekadang kite tak bnyk pilihan..:-)

Anonymous said...

Good day, sun shines!There have were times of hardship when I felt unhappy missing knowledge about opportunities of getting high yields on investments. I was a dump and downright pessimistic person.I have never thought that there weren't any need in big initial investment.Nowadays, I'm happy and lucky , I started take up real income.It's all about pearl jewelry that is incorporate it in real deals, and shares the fresh water pearl earrings with you.If you get a chance pop up by my page, maybe you would like freshwater pearl necklace.