Friday, July 5, 2013

Boss Saye saNgat Baik!!


walaweh..ko dah kenape jaja??
tetiba jer citer pasal boss ko..errr...

hehehe..
takde ape nak taip..duk sorang kat opis..staf lelaki semua solat jumaat..
yg lain2 semua cuti..

tggal la aku terkulat2 sorang kat opis..
aku rasa rugi nak cuti hari jumaat..
sbb..hari jumaat masa keje pendek..
lunch time kan lama 12.30 - 2.45..
haisshh..rugi..rugi.. aku nak cuti senin ni..
tp tak isi form lg..
xpe..aku sms jer bos aku nati...

hah.?? senang kan opis aku...
tak yah kena tggu approved bagai..
ko cuti je bila ko nak cuti..tp makesure inform..
pastu keje mesti siap..

bab keje tu plak tak perlu risau..ko takkan ditimbun keje selambak2..
di beri tugas satu projek..then.handle jer projek tu..
cuma mungkin akan ade sibuk sket bila time ade submition projek..
then nak kena present kat pengarah2..
tang tu jer pening sket...
tapi kalo semua dah ready awal mmg xde masalah,,,
aku tak nak citer pasal keje aku...
nak citer pasal bos aku yag sangat baik hati...

sebab aku kata BOSS aku ni  "the BEST IN THE WORLD!"

1. senang nak cuti..-kalo isi form pon aku rasa bos aku tenyeh jer...
confirm aproved!

2. if ko ade hal..contoh : kena cuti selama 2 bln ko leh mintak alternative cuti tanpa gaji..
tp biasanya bos aku akn bg gak separuh gaji..
then dia akan tolak sikit2 dari gaji kita nati...
 
3. emergency... ofcoz lah akn dapat..
cth : mak ko sakit ker..anak demam..asben tak sihat ke..tak kisah..tu semua di kira emergency..
cam kes aku: nak lik kampung emergency nenek meninggal..siap offer tiket flight n duit belanja..
duit sedekah tu dah semestinya..baik betul hati bos aku ni!

4. tak pernah tinggi suara ..selama bertahun2 aku keje disini..mmg tak pernah dengar langsung!
walaupon aku tau kdg2 dia mmg berserabut dengan keje yg byk..

5. bos aku bkn seorang yg bossy..nama jer bos..kalo setakat photostat..potong2 kertas..nak pos surat..dia buat sendiri.. tu tak kira lagi dia vacum opis! otai tak??

6. kalo kita dtg lambat..sbb jem ker, gi klinik ker...langsung dia tak kisah..
inform jer kat salah sorang opismate..memang terbaik...

sebenarmnya sgt banyak kebaikan bos aku ni...aku tak larat nak taip...

sbb tu aku leh balik kampung tiap kali asben aku cuti sekolah...

ok la..tak de niat nak kipas ker hape..kalo ko kata aku nak kipas pon..bukan bos aku baca pon blog aku nih....mmg kat semua org boss aku wat cam tu..
mmg takde pilih kasih ke ape...ADIL...


"Ya Allah..ko berikan lah kesihatan yang sempurna untuk bos kami..sesungguhnya kami sangat bertuah berkeja di bawah tunjuk ajarnya..amiiinnn..."



p/s : bos korang caner???











7 comments:

Aty_Fared said...

Memang betul2 baik..syes besh giler dpt bos camni..tak rase tekanan....:)

ellysa emran said...

bestnyer dapat boss yang sporting habis ni! Untung Jaja! Keje rajin2, sure boss bagi bonus besar tahun ni! hehehehe

me.ronazil.ab said...

salam...
keje kat syarikat mana ni?
ade keje kosong?
rezeki ler dpt bos rupe itu

ayahmamilisa said...

wah jelesnye ngan jaja dapat bos begitu baik..
bos mamilisa..hurmmm #rollingeyes#
how i wish dapat bos cam jaja gak..once penah keje ngan bos baik..but dia dah naik pangkat..sedihh :(

Fizah said...

wahh mcm ni baru sewonokkkk ;)

With Julia said...

Besttt yerrrrrrrrrrrrr....bos cenggitu kena kasi darjat sebenar2 bos.... :)

chuya - the mother of A's said...

untungnye..
bos saya bab cuti pun ok..
tapi kedek sket la.. hahaha..

tapi saya tetap sayang bos saya