Monday, July 15, 2013

keTuk-KeTuk saHur..


alahai...
melemau di hari senin...
malas btul aku..rasa nak golek2 baring tido sampai ptg...
over kan?? tak senonoh...

masuk hari ke-5 pose...
bangun sahur pon makin hari makin lewat..
errr...1st day puasa bkn main ko jaja..
kul 4 pg dah terpacak kat meja mkn..sume dah setel!
pg td kul 5 baru jaga..
eerrr...

ingat masa mlm 1st day puasa..
sembang ngn laki aku ty dia nak mkn ape sahur...
ayat laki aku "menu ni order tuk sebulan ke?? or tuk esok jer.."?
eh perli aku la tu...

then ayat laki aku sahur td...
"pasni tak yah la masak sahur..abg beli oat jer..mkn ngn susu"
waaahhhhh...rasa nak lompat sampai ke bintang...
aku sukeeeeee...[nampak tak kat situ...mmg pemalas ar ko ni jaja hooiii]

kisah arissa pulak..asal kita bgn sahur jer ade jer la dia nak menempel...
mlm td aku ckp...
"kakak jgn ganggu ummi ngn abah waktu sahur tau..icha duk kat bilik jer..tdo yer.."

bertabah lah bdk tu dgr nasihat mak nyer nih..
pg td mmg dia tak jaga...nyenyak tido...
tapi..masa aku bersiap2 nak g keje...aku kemas beg..masa tu kat ruang tamu..
nampak ade kepala intai dari pintu bilik...



"ummi, dah boleh kuar ker??!! kakak nak g school ni.."


hahhaha...comel jer kamu ni anak..siap mintak izin...padahal waktu sahur dah 2 jam berlalu..
 
sgt petah bercakap skang nih..



*ade hari dan ade masa arissa tak ikut pon ape aku ckp..ikut masa dan keadaan..aku paham..dia masih anak yg kecil*


8 comments:

Ibu Dhia Danial said...

alahai bijaknye kamu arissa.. comel pakai tudung.. mcm dah big big..

chuya - the mother of A's said...

ala comel jer tanya ummi dulu nak kuar leh ke tak hihihihi

ayahmamilisa said...

samela kita..1st day je semangat sahur bangun kul 4 pagi masak..
arini siap terlepas lagi sahur..adoiyai~dah lembik dah ni..

ayahmamilisa said...

hurm..same..belom shopping baju raya lisa lagi..baru tempah je baju kurung..huhu..

cik dah faridah said...

hahah comeynya soalan..hihiihih...sy mula sahur awal gak..ni makin lama makin nak ke hbis masa dah

Aty_Fared said...

saye pon masuk hari ke-6 kegigihan nak masak sahur dah hilang..huhu...rase nak uah mangkuk tingkat kat taman ni jer..heheheh

cik hani said...

arissa.. comelnya..siap kena tunggu mak bagi izin nak kuar bilik takut ganggu sahur.. hihikk..

icha..ichaa

Diana said...

Itu biasa jaja.... Saya pun cam gitu gak... Tapi sebolehnya kalau boleh tahun ni nak masak setiap sahur... Sebab time berbuka mmg beli je, balik tak dan nak memasak bagai.

Untuk kurangkan rasa bersalah kat en.suami gigih la saya ke dapur setiap pagi... Awal atau pun lambat....