Wednesday, July 17, 2013

RaYa Di MaNa



hah! ni topic yg selalu dibincangkan bila nak raya..
ade yg sronok bila tahun ni turn umah mak sendiri..
ade gak yg menyepi bila dah kena turn suami..raya tak besemngat..biasa ajer..
haih..tak boleh camtu wei...
kena gak pujuk hati bagi seronok...

pandai la ko jaja ooiii...

tahun ni aku turn kat belah suami..
yeaay! raya kat sg petani...
secara jujurnya aku tak kisah raya mana2..
mak aku ke..mak suami ker..dah kata kawen dorang tetap mak kita kan??
..tp mmg la tak leh nak tipu..
mesti best lg kat umah mak sendiri kan..
ko ty laki ko plak..mesti dia pon sonok raya kat kg dia...
dah lumrah...mmg dari kecik kita raya ngn mak kita kan...kat kg kita...
so, tak yah la kita nak berdrama memujuk hati..

ha! cam aku leh jadik tak kisah sbb selalunya aku akan balik 2-2 kampung..
mmg raya kitorg kena cuti lama..bahagi seadil-adilnya..
walau ade sesekali muncung sedepa..-ni kalo kes tak adil-
tahun ni...aku akan balik sg petani dulu..3hari kat SP..
raya ke-3 kitorg travel balik ganu...
[mmg raya ke-3 adalah hari travel kitorg]
dan 3 hari kat ganu..

pastu balik la ko ke kotaraya shah alam...
raya kat sini pulak...
hehehhe...

meh..sape nak beraya umah aku...
hehehhe...

persiapan raya??? err...awal lg kot...hehhe


SELAMAT HARI RAYE...eh..tetiba...
hahhahahha...





6 comments:

ayahmamilisa said...

jaja memang orang ganu gok ke? dok mane?hehe..

!k@ said...

Ehh..akak raya kat sp..boleh pegi..tp mcm xsempat..nak raya umah akak kat s.alam la.. boleh??hehe..

jaja_NorLiza said...

@ayahmamalisa : yup..kole berang mali..

@ika : boleh2..dtg ar..di alu alukan..heheh..nati roger2..

cik hani said...

wah.. sama dgn cik hani..

3 hari balik Perak..
raya ke 3 baru balik K.Trg

Ni first time raya kat rumah mertus..
debar pulak kalau tak pandai masak rendang..

ellysa emran said...

tahun ni kawe beraya lagi jauh kat ampang nun....tak yah amik cuti raya pun tak per...ekekek...

tenku butang said...

hai.. salam kenal,
follower no.92
done follow sini,
jom follow teman yea yunk..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog
http://honeyoyeke.blogspot.com/