Wednesday, March 20, 2013

:: Boleh tak tetibe nak mengade2 ::

ketuk kepala kang!
ko pesal jaja oii ...

hahhahhaha

tetiba bila ade hari yg penat aku akan ngengade..
aku nak MAID!
hahhaha tetiba...

weh jaja..ko tak payah la nak ber maid-maid sgt...
anak baru sorang kot...
umah ko bukan besar mana pon nak kena kemas...
nak masak paling tak tuk 2 org jer...
tu pun bkn selalu ko masak..
basuh baju machine yg buatkan!
haiiihhh!
paling penting ko tu bukan orang ADE-ADE jaja ooooiiiii....
eeerrrr....heh...ha'ah...aku ni org 'kebanyakkan' jer kan???
;-(

tp kan...korang penah tak rasa cam aku rasa??
ade hari aku rasa penat gler...
rasa cam nak tido sepanjang hari...tak nak wat pape...
tu la mengade nama nya kan???
dah kata ko dah jadik mak2 skrg...
mana ade masa terluang ko nak tergolek situ..tergolek sini...
eeerrr...

yer ar...jap ko duk lepak tgk tv ko mule tingat baju x sidai lagi...
ondaway jln nak ke belakang..nampak botol susu tergolek...
pastu ambik botol susu..basuh...
dah duk kat dapur muler ar seribu satu bende nak buat...
baju yg tak sidai tu dah terlupe....
aduyai.....

ni namanya mengeluh...
eh??? tak baik kan mengeluh....
kan kata nak jd isteri dan ibu yg baik kena la ikhlas hati...
tp aku ikhlas wat semua tu...cumanya PENAT!!!...

hahhaha..mengeluh la tu...tak nak mengaku konon!
puuuiiihhh...

nak amik maid ke tak???
kalo ambik maid kena sedia duit ribu-riban lak....
baik aku wat kicthen kabinet umah aku...huhhuu [kedekut]
arissa mesti nak kena tggal kat umah...
tak kan nak antar nursery... eeerrrmmm
eeiiiiii...tak boleh..tak boleh...aku takut la tgk kes2 dera bdk nih...
haihh..
tak jadik la... guna tenaga yang ade jer la wat keje umah...
sebenarnya ko yg MENGADE lebih kan jaja...

hahhaha...dari awal pon sebenarnya aku berangan jer lebih...
mmg tak kan amik MAID pun...
byk sebab...
yer la cam aku kata ...keje tak banyak mana nak kena wat...
poket pulak tak berapa nak tebal...
pasal anak lagi...
byk mende kena pikir...
hehhehhe cakap jer ko tak mampu weh...
hhahahhahahha!!!

 tetiba tunjuk gambar umah sepah2 kan??
nak tunjuk penat sgt nak mengemas ni...
hahhaha...
ini semua kerjaan si arissa..
ni namanya budak2...suka sepah kan menan..
aku suh arissa kemas after dia main......
leh pulak dia mintak susu dulu...
nak bg tenaga kot...

 tgk ini budak...minum susu pun itu mcm ka???
biarkan sajer....

masa kemas2 tu arisa amik bear dia letak kat atas meja ni...
siap pakai tudung...
haiiihhh...













5 comments:

Aty_Fared said...

Kak..sy yg suri umah ni pon asben dok offer nk amik org gaji..agaknyer die tngok umah tak terurus kot...huhu....die soh jg anak jer...walaupon rase mcm besh jer offer die..tp sy tak nak..anak br sorang..umah pon bukan bugalow..setakat bj tak sempat cuci seminggu dah nk panggil maid..takde maknenyer...huhu...lgpon..takmsuker ar org asingbdok sekali ngn kite..lg2 kot maid indon ker..pilipin ker...

With Julia said...

Hahahha lawak lah kak jaja nih...i like u lah...sama je perangai suka marah diri sendiri bila kemalasan melanda diri...maid? wehuuu itulah kita semua anak sorang..xpalah biar anak buah hati sepahkan janji dirog sihat dan bahagia...x gitu kak jaja...nanti kak jaja tgk semula ye comment dlm blog ju...balas eh :)

ily♥ said...

sepanjang jadi fulltime housewife sementara ni, dlm otak ni bukan main panjang list nak buat...nak kemas itu, nak buat ini...macam2lah...tapi satu pun tak jalan..24jam tu mcm x cukup..hehe...jaga 2 org anak, x sempat nak buat bnde lain...ngadap die aje...

Elya Roza said...

cost nak amik maid skang sgt2 tinggi..and takot nak ambik maid...since bnyk berlaku maid buat kuang ajaq dgn baby,,.huhu

ch@ said...

akak mmg klakar. takpe kak, tmbh anak lg baru syorga rasa. hahaa. anak i tigo kak, imun dah rasa penat tu. fulltime housewife lg ni. kalau mls kutip mainan tu, tinggalkan yg besar2 dan senang kutip je. yg kekecik simpan sampai dia pandai main, pandai kemas blk. hehee.