Tuesday, January 3, 2012

err...x PANAS ker pakaikan baju kurung????



masa kenduri hari tu aku pakaikan anak aku baju kurung.....tp ade mende X BEST aku dengar...

aku dengar  jer kat hujung2 telinga aku....

“ishh..panas la bdk2 pakai baju kurung, mak dia x pikir ker
  
Wehh....aku pikir la....tp aku pikir anak aku ok jer...kalo panas mesti dia meronta2...
Yg ko sebok2 ni apesal??? Dalam hati aku la....aku nengok kan arissa...happy jer dia main2 ngn cousin2 dia... X de plak dia menangis ke hape! Kalo x selesa mesti dia merengek kan???
  
 

 x de masalah pon...siap main sorang2 lg...

Agaknya dorg ni x puas hati ko kalo megata2 belakang...berani plak dtg kat aku...dan bisik2  ngan aku..
“ comel arissa tu kan”....aku tersenyum kelat jer...[mood angry bird, pasal kes td]

 

Aku ingatkan tu jer dia nk ckp....tup...tup... “eh, x panas ke pakaikan dia baju kurung?”...
Dengan senyum kelat lg aku jawab “x kot...dia ok jer...”...pastu korang tau dia sound ape kat aku????
“Bdk ni x leh ckp...mak bapak la kena paham situasi anak tu, panas tu...kita pon panas...”...

Malas aku nk layan... aku blah...

siap leh gelak2...

Dalam hati aku lg : Weh tu ko yg panas...aku ok jer...aku paham la situasi anak aku...aku yg jaga dia...kalo dia panas mesti dia rengek kat aku...tp dia ok...isshhhh...lg pon bkn sepanjang hari pon aku pakai kan baju kurung...sekejap je..just nk bergmbar2...


Ade SEBAB aku pakaikan baju kurung kat arissa hari tu :

1.   Sbb  arissa perempuan
2.  Sbb X de undang2 kata bdk kecik x leh pakai BK..
3.  Sbb Baju tu mak aku merangkap nenek arissa yg belikan...so, aku pakai la nak meraikan pemberian mak aku...
4.  Sbb hari kenduri jer pon aku nk pakaikan..hari lain mmg x pakai..[x kan duk kat umah sj2 pon nk pakai bj kurung?]
5.  Sbb nak sedondon ngan aku..[baju aku pun mak aku belikan]
6.  Sbb arissa x kisah pon.... seb baik arissa x pandai ckp lg...kalo x mesti dia sound “ ADE AKU KESAH” [MUAHAHAHHAHA]

SBB TERAKHIR....

7.  Eh suka ati aku la...anak aku.....!!!!! [teruk kan aku, hehehhe]

p/s : Aku ni bkn nya org yg x leh terima teguran...tp cara tegur tu mesti la kena...may be maksud org tu nk gtau aku mungkin arissa kepanasan cam dia....wat ever la... maafkan aku kalo aku ter over!!!!

3 comments:

aTy _faRed~ said...

besh ek ley pakai sepasang ngan anak pompuan..saye anak lelaki nanti..pak nyer je lah pakai sepasang..:)

Ummi Mahmood said...

hai..salam perkenalan... i follow..=)

Cikgu Sha said...

haha..pedas sungguh teguran itu..siapakah gerangannya itu ya? lain kali kata gini, "arissa mmg suka panas, nk bg bdn bpeluh, buleh bako kalori..baru x obesiti..hehe.. kite bako..kita bako.. kalori.."