Monday, January 30, 2012

Perlu ker aku stopkan BF skrg???


Tuk pengetahuan arissa masih lg BF..tp waktu mlm jer + hari2 cuti...
Skang ni aku mula da pk kan nk stop kan BF arissa...
Aku pon buntu sebenarnya...
PERLU KER???
Caner caranya ek???

ramai kwn2 aku ckp x pe...tp ade gak yg sarankan aku stop kan jer....
lg pon arissa da mmg minum susu formula pd waktu siang...
tp aku sayu sgt bila nengok arissa wat muka manja mintak nk susu...
iye la...da hampir setahun setengah aku susukan arissa..
tambah2 pd waktu mlm...mmg arissa akan menempel tido ngn aku...

pg td masa aku siap2 nk g keje aku ckp kat arissa....
“echa x leh nenen ummi lg tau...kena isap nenen botol jer..echa kan da besar..
nati nenen bg baby yer?”
Arissa jwb : “nenen nak???” [tu maksudnya nk susu] ckp tebalik...nape ntah...
Aku ckp lg... “ala...echa kan da nk jadik kakak...echa pandai kan???”
Arissa pon keluar g kat ruang tamu...
Pastu masuk bilik dtg kat aku bwk botol susu...”nenen nak!”...
Hhmmm...terharu sgt...x sangka arissa memahami...
Tp aku x sampai hati....sedih rasanya....

Boleh ker aku nk hadapi ni??? Aku plak yg emosi lebih...
korang yg ade pengalaman BF anak ni mesti memahami aku! [sob..sob..]

2 comments:

!k@ said...

salam..jaja..yang saya tahu..boleh je BF kalo pregnant..tp bila dah sampai 7bulan..Dr akan nasihatkan kita stop sbb BF tu ransang pengecutan rahim n sbbkan premature birth..masa tu mmg kena stop la.. ;)

iizla said...

better tanya doctor. sbb ada yg cakap boleh dan ada yg sebaliknya. tapi sy yg baca ni pon sebak dengar arissa mintak mcm tu