Thursday, July 5, 2012

KECOH! BAJU RAYA SEDONDON… :-)



RAYA TAHUN NI KORANG SEDONDON TAK?

Walaweh ko…..puasa pon belom habih berganti lg ko dah ckp pasal raya ek????
Hehhehhe…

Ni aku nk cter kat korang….
Baru2 ni aku ade g teman kan my BFF shopping baju raya….
Bukan tuk dia pon…tuk adik-adik dia…
So, skang ni kan tren jubah ala2 dress yg kiut2 tu….
Kawan aku tuh beli 3 helai….eh..helai ke pasang ek…ahhh lantak la…
Tp 3 la..sbb adiknya 3 orang…
Kaler beza2.. satu gold, hijau n grey…
Mintak kurang ngn penjual tuh…dapat lah kurang 3 hengget….
Huh…gler kedekut!
Dah la ala2 kerek…bajet mmg org dah nak beli kan…
Siap dia ckp la kat tmpat lain mahal la..bla..bla…
Ala…ayat manis si penjual kan???
Dan….
Aku pulak wat ayat2 manis kat kawan aku….
Tahun ni x de tema kaler ker????
Belom sempat kwn aku jwb..penjual kedai tu potong line dulu…
Semangat dia nk jawab soklan aku….

“ mana ade tema2 dah…dah lapuk…tu zaman dulu2 jer…zaman skang x de tema2 dah”

.aku.
Hah…ek???Eerrrr….blurrr…..

Siyes aku tak tau pon….

Memang betul ek??? Ke sbb dia takut kwn aku tu cancel beli baju dia???



Masuk tahun ni dah 3 kali aku raya sebagai isteri kpd aznan…

1st raya 2009…tema kitorg kaler krim…sbb my asben pakai baju melayu time dia nikah…hah gler bajet kan kitorang!! Hahha…

[gambar tak jupe save kat mana]


2nd raya 2010…masa ni tak plan….
aku standby jer jubah kaler krim..jubah tu besar gler…
sbb masa tu aku sarat pegnen…tetiba aku terbersalin awal plak…
so, arissa sempat raya di usia 2 hari….
dan…ni la rupa aku yg berpantang masuk hari ke-2…

  Tgk…baju raya aznan kaler purple…aku krim n arissa baju tdo jer…
cacamarba! hehhehe…

Then 3rd raya kitorang agak teratur sket….leh la nak sedondon…
kaler oren ala2 peach…

 masa ni umor arissa lg 1 week nk setahun...tp dia 2 kali raya tau!hehhe


Tahun ni….. 
Aku tak beli baju raya lagi..…sbb aku plan nak pakai sedondon la 3 beranak…
tp betul ker ketinggalan zaman????....huhuhuh…aku mmg blur pasal peredaran fesyen nih! Hehehhehe…. Korang caner???



4 comments:

cik dah faridah said...

takde la ketinggalan zaman..cik dah rase sekarang ni la org suka berdondon2...cari kaler yg sama...sah dia takut kawan xnak beli baju tu...

!k@ said...

ye ke...sedondon la cantik..mmg peniaga tu takut ur fren tukar fikiran la tu..sbb tu ckp mcm tu..

izla said...

mana ada, auta semua tuh.
sedondon la fashion skrg!!

aTy _faRed~ said...

saye masih pakai tema biler beraye..dulu ngan family..sekarng ngan anak dan asben..besh..:) tahun ni nak kaler merah..:)