Monday, July 30, 2012

sape dah beli baju raye?

hahhahhaa...
isnin yg membosankan....
td lunch hour kuar jln2 cuci mata...
usha2 baju raye...
huhuhuuh...

weh..korang dah beli baju raye ek???
aku blom start shopping lg!
baju raya arissa dah ade 4lai...kena carik lg ni...
bdk2 ni, byk baju kena salin...
jap2 makan kan comot...sental kat baju...
huhuuu...
tp kasut arissa dah beli!!
wah.. tak sabau gitu nak beraye!
hamboi ko! sakan no!

aku ni pening....
nak caik baju kurung arissa...
laki aku nak tema kaler hijau lumut...
tuk bdk2 susah sket nak jumpe kaler tu...
sume kaler2 ceria...
eerrrkkk....aku ok jer ape kaler...sbb baju aku pun tak beli lg!
uwaaaa!!!!
baju kurung moden ade satu, aku dah standby...kaler hijau kuning...cam pucuk pisang...
laki aku tak mau kaler tu...
terang sgt kate nya...
huh! kata hari raya...mesti la kaler terang2!
so, smpai skang kitorang laki binik tak jupe baju yg sesuai!

kaler ape ek???
hijau? merah? biru? hitam? oren? kuning? pink? purple? putih?

dah abih ek kaler??
merah ngan pink tu confem laki aku reject!
errrrr....


laki aku : lambat lg nak raye...pesal nak kalut2...ade lagi 2 kali ahad sebelom raye..sempat la...
eerrrr...mmg lelaki betol la..semua nak last minit...



baju raye korang kaler ape tahun ni???





6 comments:

With Julia said...

Dear jaja...
nice to meet u here...i dah follow u back...keep in touch always ye...nak add u dlm blog list mummy nanti...ehehhe

p/s wahhh husband nak tema hijau lumut ye...cantikk warna tuh...baju arissa pun dh byk beli eh..wahhh meriahhh yer raya nanti kan...sonok kongsi2 citer...yg ptg persediaan awal, betul x.

aTy _faRed~ said...

saye kaler merah..tapi baju anak jer dah beli...baju mak pak tak gi carik lagi...huhu

~zaira~ said...

rai dis year mak buyung...so tema adalah belum decide lagi..last minit kot...hehehe

~zaira~ said...

rai dis year mak buyung...so tema adalah belum decide lagi..last minit kot...hehehe

~ NANA ~ said...

i baru beli selai kaler biru...hehe

Nora Karim said...

ala... saya pun tak pikir lagi nak beli color apa tahun ni... minggu depan kot baru start bershopping... nak shopping sekarang pun rasa awal pulak lagi...