Monday, July 9, 2012

mengemas lagi...


huuhuuhu… …aku mengemas???
hahahha…dah kate ko dah jadik mak-mak kan…
harus ar!

masa terluang wiken tuari aku kemaskan baju2 arissa dah x muat…
tu pon nk citer kan? huhuhu
aku xde modal nak potpet ..hahha..
keje opis ni belambak…hhhuuurrrr…nak termuntah rasanya..

aku tgk2 folder gambo td tertengok plak gambo baju2 ni yg aku snap...
 ni antara baju feberet aku!
feberet aku utk arissa...
suar2 kat atas tu comel2 jer...kecik...hehhehe

 nah ko...
ni tak semua lagik tau...
ade lagi 3 bakul...huhuuu...
arissa baru nak masuk 2y kot?? 
nak tggu dia besar ntah berapa kontena baju2 ni kat umah aku...huhhuu..

 romper ni ade org kasi...
x pakai pon..ecely romper ni ni tuk boy..
sbb kwn asben aku tak tau anak kitorg gegel..hehheh
tp aku xpakai bkn sbb tu tau..sbb arissa sgt debab masa kecik..jd romper ni x muat...


sebenarnya kan???
Sbb aku saje nk share ape yg aku rasa….
Bila aku kemas baju anak aku…
Hah…aku dah start nak ber drama nih…sob..sob…

Dalam2 aku happy tgk arissa membesar dgn sihat & bijak…
Dr meniarap..merangkak…bertatih..berjalan…
Now dah pandai bercakap..
Aku sebenarnya kan sedih dan sayu bila aku tgk baju2 dia yg kecik2 tu..
Cepat masa berlalu…baru jer rasanya aku bersalinkan arissa…
Aku lipat dan simpan kan baju2 arissa dr dia baru lahir sampai yg dah dia x muat….
Hurmmm..xde byk sgt…tp mmg agak makan space ar…mungkin ar sbb umah aku xde lar sebesar mana…

Aku susun baju2 tu ikut saiz…dr 0-6m aku letak lam satu plastic…then 6-12m satu plastic…semua ade 3 plastik…aku guna plastic yg kedap udara tu…
jimat space…aku lupa nk snap gambo…
Ala…kat kedai 5 hengget ade…kat cosway pon ade rasanya…ko masukkan baju lam tu pastu ko vacum sedut udara yg kat lam plastik tu…mmg mampat dan padat…

Ape motif aku nk cter sebenarnya ek?
Hahahaha…aku ni rindu zaman kecik arissa…bila aku tgk baju2 tu aku terkenang kisah setahun lepas…
Hehhehe…baju pon ade memori ek??
Memang ade weh!
Mcm2 memori suka duka membesarkan anak ni…
Memori tu x kan berulang lg…
Hah! Sentimental kan aku ni….kekekeke..

Tu ar bila aku kemas baju2 arissa ni sampai amik masa 2 hari!
2 hari ko! Padahal bkn byk pon…aku ni mengelamun lebih…asal nk lipat satu baju..aku dah mula termenung!...hehhehe….

Yg pastinya memori membesarkan anak ni sgt2 indah….
Rindu…rindu…
Hehehehe

**korang2 yg anak masih kecik ni mesti rasa sama cam aku nati..**




3 comments:

izla said...

takpe, simpan elok2 baju2 arissa.
nanti boleh diwarisi oleh adik2 nya.

!k@ said...

ye la..ammar baru bulan pn rindu ms dia baby dulu..kejapnye masa berlalu..rasa mcm baru je dia keluar..

aTy _faRed~ said...

saye wiken ritu pon mengemas lemari anak..baju masih tak banyak agi ar macam tu...tapi barang2 rase tak gune terus jual semalam kat blog..huhu..