Monday, April 29, 2013

KEMAS & BERSIH : Tape effect kaYu



walaweh ko jaja...
pasal rumah aje cerita lately ni yerrr...

ekceli..
ari ni till next week aku mmg dapat jangkakan yg aku akn bz gler...
[perasan calon PRU 13 kotttttt]
heh..tak de kena mengena!
ni semua urusan keje yg aku kena setelkan...date line next week..
eeerrrrr... [ sempat lagik berblog nih]

so, aku kuarkan sajo cerita2 yg aku perap kat draft...
kebetulan plak blog sioca ade wat GA...
hah apelagi...
hehheh..join GA ni pon bkn nak kejar menang sgt...
 [kalo menang pun alhamdullillah..rezeki la kan]
...TAPI..
aku suka GA pasal susunatur ni sbb boleh share2 idea...
... leh aku yg cedok2 idea org..hehehe..
dorang ni mmg pandai ber deko-deko nih..[kagum]

ok..dah merepek...
skrg nak citer pasal tape effect kayu yg aku beli tu...
sgt byk kegunaannya..
pd entry lepas aku ade tunjukkan yg aku guna kat rak gantung bekas spice aku tu...
hehe

ni lar rupe tape tu....
murah jer..yg kecit tu RM1.80 yg besar rm2.50..
sebenarnya tape ni byk jenis..[kesan kayu]
dan pelbagai kaler...

 


 cer teka ape kat bawah ni????
sape tau angkat tangan!!!
kotor gler weh....eeerrr -geli kot-


[sebelom]
 ni frame tingkat kat sinki umah aku...
kan dah kata umah aku xde kicthen kabinet (KC) lg...
so, guna sinki pun yg paling murah kot..
dengan kata lain.. : yg basic developer sediakan tu...
yg jadik cam tu sbb bila air percik2..lama2 dia jadik cam tu...

kot yer pon, tak kan nak biarkan cam ni kan??
nampak sgt kotor...
aku pikir  nak cat balik semula,  nati jadik camni balik...
so, utk sementara waktu ni aku guna tape ni
[sementara kata ko!]
-sampai bila-

 dalam proses menampal....
senang jer...dan yang penting kalis air...
i like....

boleh la guna sementara nak adakan KC kan..kan..kan...
bila nak dapat KC ni??? - dengan harapan si suami baca entry ni-

dan ..
korang tgk hasilnya.....
v
v
v
v

v
v
v

v
v

v
v

v

v
v

v
v
[selepas]






 boleh la kan???
nampak kemas sket...
dan yang penting BERSIH








P/S : dah alang2 ade entri ni...harus aku share kat blog sioca ni...[tgn di bahu mata ke atas]
bye



8 comments:

Fizah said...

oh jaja! anda ini sunggoh comellah..!! ;D

btw..harus kukatakan bagaimana lagi...i just simply L.O.V.E Love loVe the idea!!

nk terjah mr diy pasni..cari tape camni..murah pulak tu..faktor paling penting utk meng-susun-atur! ;)

Ibu Dhia said...

nk cari gak la.. kalo sini xde nk soh akak belikan.. hehe

Asma said...

Great idea, boleh buat jugak ni :)

Hayatie Hashim said...

Wah, kreatif! Dia punya self adhesive tu jenis yang strong eh...

jaja_NorLiza said...

@fizah : sy organized ikut suka hati je..hentam kromo.. ;-)..jom pakat gi MR DIY...
@ Yan : boleh2..kalo nak cakap..nati akak tolong belikan..
@ Asma : cuba lah...
@Hayatie : x la kreatif sgt..biasa2 jer,.. mende dah ready made..sy tolong tampalkan jer...

just azura! said...

Ya Allah benda simple macam ni pun nampak cantik gila okay.. thanks thanks thanks.. sebab bagi idea ni nice job! nak buat kat rumah sendiri pulak.. :)

CikNaa said...

ya Allah kretip sungguh!

MamaRizqin said...

salam..kenal...sukanya idea ni...nak gi serang MR DIY sabtu ni...